Luigi Datome nu va juca împotriva României

Luigi Datome nu va juca pentru echipa națională a Italiei în campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Extrema lui Fenerbahce Dogus a apelat la propria pagină de Facebook pentru a face anunțul.

Postarea vine la distanță de câteva ore după ce federația italiană de specialitate a dat publicității lista cu cei 24 jucători convocați pentru jocurile din luna noiembrie ale azzurilor în cadrul campaniei amintite. Primul oponent al Italiei este chiar România, meciul urmând a se desfășura pe 24 noiembrie anul curent, la Torino.

„Este pentru prima dată când refuz o convocare la echipa națională a Italiei, indiferent că este vorba despre cea de seniori sau una juvenilă. Nimeni nu m-a întrebat ce cred sau ce părere am despre acest nou calendar. Jucătorii trebuie consultați în astfel de probleme. Nu am pretenția ca noi să decidem, dar sunt ferm convins că jucătorii trebuie consultați într-un fel sau altul pe marginea unor astfel de subiecte. Știu cu certitudine că niciun jucător de la Fenerbahce nu a fost consultat.

Tot ceea ce se întâmplă în prezent este dăunător baschetului. Fanii nu vor veni la meciuri din moment de jucătorii din NBA și Euroligă nu vor fi implicați. În acest moment nu doar iubitorii baschetului sunt afectați ci și jucătorii, care se află într-o situație delicată, fiind obligați să aleagă între națională și echipa de club, o situație în care altcineva i-a pus pe jucători. Nu e deloc corect. Jucătorii sunt prinși la mijloc într-un război pentru putere al unor organizații care i-au pus în această postură.

Personal nu am fost deranjat de vechiul program. Consider că era unul suficient de bun. Sunt deschis acelui program. Tot ce îmi trebuie este o lună de pauză pe an. Similar oricărui om care muncește, îmi trebuie o lună de concediu pe an.”

 

Devine tot mai limpede faptul că jucătorii din Euroligă nu vor veni la echipa națională în cursul sezonului. Ei au obligații la echipele de club, acolo unde sunt legați prin contrcte care le aduc venituri.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.