Lotul de 12 al Sloveniei pentru meciurile din noiembrie. Fără jucători din Euroligă!

Slovenia a anunțat lotul de 12 jucători cu care va aborda primele meciuri din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. După ce inițial lista lărgită nu a cuprins patru dintre jucătorii echipei care a câștigat EuroBasket 2017, s-a luat decizia de a renunța la convocării tuturor jucătorilor angrenați la echipe din Euroligă.

Prin urmare, Slovenia nu va miza pe serviciile lui Edo Muric și Jurij Macura, care au făcut parte din lotul Sloveniei la EuroBasket 2017. Totodată, s-a renunțat la Zoran Dragic, fratele lui Goran (jucător legitimat în NBA).

Zoran a fost concediat de curând de către EA7 Milano, însă jucătorul nu va evolua pentru echipa națională fără să aibă un angajament semnat la o formație de club, adică nu își asumă o eventuală accidentare în programul echipei naționale fără să fie acoperit de un angajament la nivel de club. Se pare că Zoran Dragic este în discuții foarte avansate cu o echipă din Euroligă, eurohoops.net susținând că este vorba despre Anadolu Efes Istanbul.

În aceste condiții, Blaz Mahkovic a fost convocat la naționala Sloveniei pentru a completa lista de 12 jucători. Primii 11 sunt: Jaka Blazic, Vlatko Cancar, Ziga Dimec, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Klemen Prepelic, Matic Rebec, Luka Rupnik, Zan Mark Sisko, Gasper Vidmar și Sasha Zagorac.

Așadar, lotul actual cuprinde șapte dintre cei 12 componenți ai echipei care a cucerit medalia continentală de aur în urmă cu două luni. Alături de antrenorul Igor Kokoskov, absentează Goran Dragic, Edo Muric, Luka Doncic, Anthony Randolph și Aleksej Nikolic. Primii doi din această înșiruire (incluzându-l pe antrenor) au angajamente în NBA, iar ceilalți în Euroligă.

Programul Sloveniei în noiembrie 2017:

– Joi (23.11), cu Belarus, la Ljubljana
– Duminică (26.11), cu Spania, la Burgos

Din grupă mai face parte Muntenegru. Primele trei clasate se califică pentru faza a 2-a din campania de calificare.

Foto:FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.