O primă privire asupra lotului lui U Cluj Napoca

u cluj

U Cluj Napoca, singura echipă dintre cele două nou promovate în LNBM care s-a înscris în campionat, a ridicat, cu ocazia Memorialului ”Elemer Tordai”, un colț al vălului ce l-a pus pe lotul de jucători cu care va aborda sezonul următor.

Înaintea turnelului amical de la Sibiu, Carmin Popa, antrenorul principal al echipei, declara pentru site-ul stiridesport.ro că a ”început pregătirile cu 17 jucători, dar cred că vom avea la începutul sezonului 21. Nu pot să dau nume în acest moment. Săptămâna viitoare îi vom prezenta pe toți. O parte dintre cei din lot vor juca și la echipa a doua, pentru că din acest an trebuie să avem și o astfel de echipă. Cert este că sunt români. Vom merge pe aceeași linie pe care am început și vom promova jucători români, chiar dacă știu că va fi foarte dificil în condițiile astea să rezistăm în prima ligă”.

Iar ceea ce a arătat Clujul la turneu a fost în concordanță cu cuvintele antrenorului. ”U” s-a prezentat cu un lot format exclusiv din jucători autohtoni și i-a fost dificil să facă față unor adversari mai puternici și mai experimentați. Clujenii au pierdut în prima zi meciul cu CSU Sibiu, scor 53 – 90 (statistica AICI), în a doua zi cu BC Mureș, scor 46 -103 (statistica AICI) și cu SCM U Craiova, în ultima zi, scor 61 – 89.

Fără a lua în calcul partida dintre clujeni și SCM U Craiova, din ultima zi a competiției, de ale cărei statistici oficiale nu am putut beneficia, observăm că ”U” a rulat 13 jucători. În meciul cu Sibiul nu și-a găsit loc pe foaie Mihai Racovițan, în timp ce la partida cu Mureșul acesta l-a înlocuit pe Roman.

Carmin Popa a început partida cu sibienii cu un cinci format din Norbert Ștef, Nicolae Foalea, Roman, Radu Tebieș și Alexandru Deconescu, în timp ce contra mureșenilor i-a trimis în teren din primul minut pe Octavian Crainic, Norbert Ștef, Mihai Racovițan, Nicolae Foalea și Alex Deconescu.

Contra Sibiului, Popa a introdus pe teren toți jucătorii trecuți pe foaie, nouă dintre ei primind peste 10 minute de joc, în timp ce împotriva Mureșului, nu l-a introdus pe Cristian Anghel și doar 8 baschetbaliști au evoluat cel puțin 10 minute. Bogdan Ciuciui, Florea Cristian și Anghel au fost jucătorii cel mai puțin folosiți în primul meci  (1:50, 3:32, respective 4:36 minute), în timp ce în ziua a doua Ciuciui și Florea au jucat câte 3 minute, Anghel deloc, iar Pricop Bogdan Yaroslav aproape 7 minute.

Trebuie precizat din start că este prematur să tragem o concluzie în ceea ce privește viitoarea formula de joc a lui ”U”, mai ales că din lot au lipsit  Alin Borșa, Mirel Dragoste și Mario Lazăr. Alin vine de la BC Miercurea Ciuc, în timp ce ultimii doi sosesc sub formă de împrumut de la U BT Cluj Napoca.

Putem însă arunca o privire asupra lotului de jucători cu care s-a prezentat Clujul la primele teste ale presezonului.

Astfel, în cele două meciuri pe care le analizăm, ”U” a folosit următorii jucători: Octavian Crainic, Norbert Șef, Nicolae Foalea, Ionescu Sebastian, Bogdan Ciuciui, Cristian Florea, Pricop Yaroslav, Tudor Pintea, Roman, Radu Tebieș, Cristian Anghel, Alexandru Deconescu și Mihai Racovițan. Lor se adaugă cei trei absenți menționați mai sus.

Observăm că opt dintre cele 16 nume pot fi regăsite și în lista baschetbaliștilor cu care Clujul a promovat în LNBM. Este vorba de Crainic, Foalea, Ionescu, Ciuciui, Florea, Pintea, Tebieș și Racovițan.

Alexandru Deconescu sosește de la Energia Tg. Jiu și, până la turneul de la Sibiu, era singurul transfer al clujenilor despre care se amintise în presă. Privind lotul, observăm și alte noutăți. Alin Borșa, de la BC Miercurea Ciuc, Norbert Ștef, împrumutat de la BC Mureș, Yaroslav Pricop de la Baia Mare, Cristian Anghel transferat de la concitadina ”U” BT, plus Lazăr și Dragoste, împrumutați.

Cum FRBaschet a obligat toate cluburile din LNBM să înscrie o echipă în liga secundă, cu siguranță vom vedea o parte dintre acești jucători evoluând mai mult în al doilea eșalon valoric, la formația pe care o va antrena Mihai Racovițan Lucrurile se vor limpezi pe măsura înaintării în presezon. Clujenii vor participa în perioada 11-13 septembrie la Cupa Gazistului.

Foto: pagină oficială de facebook a echipei

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.