Lokomotiv Kuban Krasnodar a câștigat finala mică a Euroligii masculine

Lokomotiv Kuban Krasnodar a câștigat finala mică a Euroligii masculine – ediția 2015/16. Rușii au învins pe Laboral Kutxa Vitoria, scor 85-75, în partida desfășurată la Mercedes Benz Arena din Berlin.

Partida a fost decisă în sfertul al 3-lea, atunci când ex-sovieticii au realizat un parțial de 21-11 cu care s-au instalat la conducere, pe care nu au cedat-o până la final. Bascii au jucat mai bine în prima repriză, una pe care au încheiat-o în avantaj, scor 42-40.

Formația antrenată de către Giorgos Bartzokas a jucat fără Anthony Randolph în finala mică. În absența acestuia, alți jucători au făcut pasul în față pentru Lokomotiv. Este vorba despre Eyan Broekhoff, autor a 21 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Malcolm Delaney a bifat 21 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, iar Andrey Zubkov a încheiat cu 11 puncte pentru ruși.

Lipsită de Fabien Causeur, formația din Vitoria a avut parte de prestații sub așteptări pentru Ioannis Bourousis, Mike James și Adam Hanga. Primul a resimțit dureri în zona cefei, dar și efortul din semifinala disputată în urmă cu două zile, pentru ca James să aibă doar două puncte, iar maghiarul nu a avut nicio reușită din acțiune. Darius Adams a reușit 25 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, iar Davis Bertans a terminat cu 13 puncte pentru Laboral.

Lokomotiv Kuban pune pune sezonului 2015/16 cu acest meci. Rușii au fost eliminați din playoff-ul Ligii VTB și nu mai au meciuri oficiale de disputat în această stagiune. Gruparea din Krasnodar nu va avea drept de participare în următoarea ediție a Euroligii.

Laboral Kutxa încheie un parcurs impresionant la nivel de Euroligă cu locul 4 în această competiție. Bascii ocupă aceeași poziție în sezonul regulat al Ligii ACB, competiție asupra căreia se vor concentra în cele ce urmează.

Meciul pentru locul 3 a fost transmis în direct la DigiSport.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.