LNBM – Semnificația rezultatului de la Tîrgu Mureș în ecuația acontării locului 8 la încheierea sezonului regulat

Eșecul suferit de Phoenix Galați în penultima etapă a sezonului regulat schimbă situația în cursa pentru acontarea ultimului loc în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Formația antrenată de Florin Nini a fost depășită de BC Mureș, scor 91-75, în jocul care a deschis programul etapei cu numărul 31.

În prezent, Phoenix Galați are 8-15 la general și se situează pe locul al 8-lea. Moldoveanii sunt în luptă directă cu SCM Universitatea Craiova, posesoare a unui bilanț general de 6-16.

Formația pregătită de Vladimir Vuksanovic va juca sâmbătă (01.04), cu începere de la ora 19:55, în transmisiune directă la DigiSport, pe terenul singurei echipe care nu mai are nicio șansă de a juca în playoff, Dinamo București.

Oltenii au neapărată nevoie de victorie în meciul amintit. Iată opțiunile existente înaintea partidei respective:

1) SCM U Craiova învinge la București și ajunge la 7-16 cu o etapă rămasă de disputat. În acest caz, oltenii vor avea șanse mari de calificare în playoff. Ei vor primi vizita lui Phoenix Galați într-o veritabilă finală a sezonului regulat, una care va stabili ocupanta locului al 8-lea înaintea fazelor eliminatorii.

2) SCM U Craiova pierde la București, caz în care lupta pentru ocuparea locului 8 se încheie deoarece oltenii ar ajunge la 6-17. Alb-albaștrii s-ar afla la două victorii în urma Galațiului.

De notat că SCM U Craiova a câștigat două din primele trei confruntări directe cu Phoenix Galați din actualul sezon competițional. Elevii lui Vuksanovic s-au impus la malul Dunării în confruntarea directă din faza a 2-a.

Așadar, este limpede că după eșecul suferit de Phoenix Galați la Tîrgu Mureș se ajunge în situația în care SCM U Craiova depinde doar de propriile rezultate.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.