LNBM – Jumătate din programul TOP 6 este deja cunoscut

În urma rezultatelor consemnate în cursul serii de vineri (10.02), s-a definitivat ordinea primelor trei clasate la încheierea primei faze a sezonului regulat. Acest lucru ne ajută să completăm noi câmpuri în calendarul fazei a 2-a din sezonul regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17.

U-BT Cluj-Napoca a obținut locul 1 încă înaintea etapei a 20-a din sezonul regulat.

Steaua CSM EximBank București și-a asigurat locul al 2-lea la finalul primei faze ca urmare a victoriei cu BCM U Pitești.

BC CSU Sibiu va termina prima fază a sezonului regulat pe locul al 3-lea indiferent ce se întâmplă în jocurile rămase din etapa 21 și 22.

Completăm programul fazei a 2-a din sezonul regulat al LNBM, conform Tabelei Berger cu șase poziții. Iată ce avem în prezent confirmat:

Etapa 1 – 4 martie (sâmbătă) / Etapa 6 – 22 martie (miercuri)
6 vs U-BT Cluj-Napoca (locul 1)
5 vs Steaua CSM EximBank Bucureti (locul 2)
BC CSU Sibiu (locul 3) vs 4

Etapa 2 – 8 martie (miercuri) / Etapa 7 – 25 martie (sâmbătă)
U-BT Cluj-Napoca vs 5
4 vs 6
Steaua CSM EximBank București vs BC CSU Sibiu

Etapa 3 – 11 martie (sâmbătă) / Etapa 8 – 29 martie (miercuri)
4 vs U-BT Cluj-Napoca
BC CSU Sibiu vs 5
6 vs Steaua CSM EximBank București

Etapa 4 – 15 martie (miercuri) / Etapa 9 – 1 aprilie (sâmbătă)
U-BT Cluj-Napoca vs BC CSU Sibiu
Steaua CSM EximBank București vs 4
5 vs 6

Etapa 5 – 18 martie (sâmbătă) / Etapa 10 – 5 aprilie (miercuri)
Steaua CSM EximBank București  vs U-BT Cluj-Napoca
6 vs BC CSU Sibiu
4 vs 5

BC SCM Timișoara a încheiat prima fază a sezonului regulat, având 12-8 la general, dar nu știe încă poziția pe care va termina. Bănățenii ar putea fi ajunși din urmă de BCM U Pitești și CSM CSU Oradea, fiind dezavantajați la egalitate în doi cu oricare dintre acestea. Există și varianta unei egalități în trei, în urma căreia Leii din Banat ar încheia prima fază pe locul 6. Pentru ca asta să se întâmple ar trebui ca Oradea să câștige ambele meciuri pe care le mai are de jucat, iar Piteștiul să câștige ultimul joc programat în prima fază a sezonului regulat.

BCM U Pitești, CSM CSU Oradea și BC Mureș se luptă pentru un loc în TOP 6.

Argeșenii au nevoie de un singur rezultat favorabil – fie de victorie la Tîrgu Mureș în ultima etapă, fie o înfrângere pentru Oradea sau Mureș.

Calculele pentru Oradea și Mureș sunt mai complicate, dar vom avea mai multe informații după jocurile de sâmbătă (11.02).

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.