LNBM 2017/18 – Noi recorduri stagionale la aruncările de trei puncte

Brandon Taylor a stabilit un nou record stagional la capitolul coșuri de trei puncte marcate într-un singur meci. Americanul a transformat șase aruncări de pe semicerc în victoria repurtată de CSM Steaua București, scor 85-70, asupra lui BC Mureș, în etapa a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de bschet masculin – ediția 2017/18.

Taylor a avut 27 minute pe parchet, perioadă în care a avut 6/7 la aruncărle de trei puncte. El a adăugat 4/4 la linia de pedeapsă și nu a executat nicio aruncare de două puncte. Americanul a totalizat 22 puncte la care a adăugat 7 pase decisive cu 4 posesii pierdute și a terminat cu 25 la ficiență. Astfel, Brandon a fost liderul militarilor la toate capitolele statistice amintite.

Precedentul record a fost deținut de Porter Troupe, Dragan Zekovic, Cameron Rundles și Ivan Siriscevic, fiecare cu câte cinci reușite de trei puncte într-un singur meci.

În schimb, CSM CSU Oradea a stabilit un record stagional de reușite de trei puncte într-un meci pentru o echipă. Bihorenii au avut 13/20 la acest procedeu în victoria cu Politehnica Iași, scor 101-67. Opt dintre jucătorii lui Cristian Achim au găsit ținta cel puțin o dată în acest meci.

Precedentul record a fost de zece reușite într-un meci. El a fost deținut de Phoenix Galați și CSU Sibiu. De asemenea, în cursul zilei în care CSM CSU Oradea a stabilit recordul de 13 reușite, CSM Steaua București și SCM U Craiova au marcat câte 10 coșuri de trei puncte.

13 Coșuri de 3 puncte. 8 marcatori diferiți. Un nou record stagional al Ligi Naționale!Detalii suplimentare despre o seară foarte exactă din spatele semicercului: https://bit.ly/2xXid6x

Posted by CSM Oradea on 22 Octombrie 2017

La ora publicării acestui text, Ivan Siriscevic, de la SCM U Craiova, este liderul LNBM la coșuri de trei puncte marcate. Croatul are 11 reușite în trei partide disputate. Remarcabil este faptul că pe locul al 2-lea se situează Andrei Iliescu de la Dinamo București, cu nouă triple.

CSM Steaua București are 28 de coșuri de trei puncte marcate, fiind lider al campionatului la acest capitol. Podiumul este completat de Craiova (27 reușite) și Oradea (25).

Foto: Cătălin Soate / www.cronosmedia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.