Lituania și Slovenia au câștigat Grupele A și B la EuroBasket 2017

Lituania a repurtat cel de-al 4-lea succes consecutiv la EuroBasket 2017. Balticii au terminat faza grupelor cu o victorie convingătoare asupra Germaniei, scor 89-72. Partida a deschis ziua a 7-a de competiție la turneul final al Campionatului European de baschet masculin.

Jocul a fost decis în repriza secundă. În prima jumătate, Lituania s-a desprins la două posesii, scor 47-43. Diferența a crescut semnificativ pe parcursul secvenței a 3-a, pentru ca pe parcursul ultimelor zece minute Germania să înscrie doar 12 puncte.

Jonas Valanciunas a avut o prestație dominantă. El a contabilizat 27 puncte, 15 recuperări (7 ofensive) pentru învingători. Donatas Motiejunas a adăugat 15 puncte, 4 recuperări, alți doi jucători atingând borna 10 la puncte marcate pentru Lituania. Dennis Schroder a replicat cu 26 puncte, 3 recuperări.

Slovenia a bifat cel de-al 5-lea succes și este prima echipă care încheie faza grupelor cu un bilanț impecabil. Elevii lui Igor Kokoskov au surclasat Franța, scor 95-78.

Partida a fost controlată de ex-iugoslavi, care au câștigat primele trei secvențe de joc: 28-22, 24-13, 25-16. Franța a redus din deficit în ultimul act, pe care și l-au însușit cu 27-18.

Goran Dragic a avut 22 puncte, 8 pase decisive, Luka Doncic a adăugat 15 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, Klemen Prepelic a bifat 14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, iar Gasper Vidmar a încheiat cu 13 puncte pentru Slovenia. Nando De Colo a replicat cu 16 puncte pentru Franța.

Lituania încheie grupa de la Tel-Aviv cu un bilanț general de 4-1. Elevii lui Dainius Adomaitis au câștigat Grupa B, urmând să se duelează cu învingătoarea meciului dintre Polonia și Grecia în optimile de finală ale EuroBasket 2017, la Istanbul.

În schimb, Germania s-a clasat pe locul al 2-lea, cu 3-2 la general. Adversarul elevilor lui Chris Flemming va fi Franța. Naționala Hexagonului va încheia Grupa A, de la Helsinki, pe locul al 3-lea.

Slovenia, din postură de câștigătoare a Grupei A, se va confrunta cu ocupanta locului 4 din Grupa B. Aceasta poate să fie Italia, Georgia sau Ucraina.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.