Lista echipelor confirmate în grupele FIBA Europe Cup a urcat la 11

Benfica Lisabona (POR), U-BT Cluj-Napoca (ROU), Bakken Bears (DEN), Mornar Bar (MNE) și Nizhny Novgorod (RUS) au „retrogradat” din preliminariile Basketball Champions League în grupele FIBA Europe Cup – sezonul 2017/18. Primele două revin în competiția în care au evoluat și în sezonul anterior. Celelalte trei se află la debutul absolut în această întrecere.

Reamintim faptul că Kapfenberg Bulls (AUT), Sigal Prishtina (KOS), Dinamo Tbilisi (GEO), Keravnos (CYP), Karposh Sokoli (MKD) și Bosna Sarajevo (BIH) sunt primele șase echipe care au accesat grupele FIBA Europe Cup 2017/18. Aceste șase formații amintite au fost eliminate în primul tur preliminar al Basketball Champions League.

Pe de altă parte, trei echipe și-au exercitat dreptul de a nu participa în FIBA Europe Cup dacă sunt eliminate în preliminariile Basketball Champions League. Acestea sunt Budivelnyk Kiev (UKR), Kalev/Cramo (EST) – eliminate în primul tur, respectiv Divina Seguros Joventut Badalona (ESP) – eliminate în turul al 2-lea.

Așadar, la ora actuală există un număr de 11 echipe înscrise în faza grupelor din FIBA Europe Cup. Una dintre ele este campioana în exercițiu a României. U-BT Cluj-Napoca are deja un adversar confirmat. Este vorba despre Dinamo Tbilisi. Cele două se vor duela în etapa a 2-a, în Georgia, respectiv a 5-a, la Cluj.

Lista va fi completată cu cele zece câștigătoare din turul al 2-lea preliminar al FIBA Europe Cup. De asemenea, acces au și cele opt formații eliminate în turul al 3-lea din preliminariile Basketball Champions League. Aici trebuie precizat că anumite echipe își pot exercita dreptul de a refuza participarea în FIBA Europe Cup dacă sunt eliminate în preliminariile Basketball Champions League.

În fine, formațiile învinse în turul al 2-lea preliminar din FIBA Europe Cup vor alcătui un clasament special, alcătuit strict pe baza diferenței de coșaveraj cu care vor fi învinse pentru a se stabili cine va obține locurile lăsate vacante de formațiile care și-au exercitat dreptul de a nu participa în FIBA Europe Cup după ce au fost învinse în preliminariile BasketballCL.

Programul turului al 3-lea în Basketball Champions League poate fi accesat AICI.

Programul turului al 2-lea în FIBA Europe Cup poate fi consultat AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.