De ce lipsește Turcia din lista ligilor care se opun proiectului FIBA

Turcia este singura ligă profesionistă importantă din Europa care nu s-a alăturat ULEB în disputa cu FIBA. În scrisoarea deschisă, emisă de uniunea ligilor profesioniste din Europa apar opt dintre cele mai puternice ligi profesioniste ca valoare, impact, rețetă financiară și putere.

Singura care lipsește este Turkish Basketball League (TBL). Aceasta este controlată de către Federația Turcă de Baschet (TBF). Președintele TBF este Turgay Demirel, un personaj extrem de important și care a jucat principalul rol în dezvoltarea sportului cu mingea la coș, atât masculin, cât și feminin, atât la nivelul ligii profesioniste, la nivel de promovare, de formare a școlilor de baschet, respectiv ca sport de masă.

În paralel, Demirel este președintele FIBA Europe și vicepreședintele FIBA. Aceste lucruri vin să explice de ce TBL nu se află în aceeași tabără cu ULEB. Pur și simplu se află în cealaltă tabără, iar în momentul în care FIBA își va lansa propriul proiect în ceea ce privește organizarea propriei Euroligi, primele cluburi care se vor înscrie în această competiție vor fi cele turcești.

Nu este deloc întâmplător faptul că în actualul sezon competițional, la nivel de EuroChallenge, Turcia a avut un număr de trei reprezentante, în vreme ce Spania, Grecia, Israel respectiv Liga Adriatică nu au avut niciuna.

Așadar, Turcia nu are cum să se alăture ligilor din Italia, Spania, Lituania, Germania, Franța, Israel și Grecia, Ligii Adriatice, respectiv ULEB în acest deziderat. Foarte probabil cluburile precum Efes, Fenerbahce, Banvit, Pinar și altele și-a dori să se alăture ULEB, însă ele nu pot să facă acest lucru din obligație față de Demirel și liga turcească.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.