Liga 1 – Sezonul 2017/18: 25 de echipe înscrise, 13 au drept de promovare

Un număr de 25 echipe s-au înscris în ediția 2017/18 a Ligii 1 la baschet masculin. Este vorba despre cele 12 formații satelit ale grupărilor din Liga Națională, respectiv 13 grupări cu drept de promovare.

În prima fază echipele au fost repartizate în patru grupe după cum urmează:

Grupa A – CSM CSU Oradea, BC SCM Timișoara, Timba Timișoara, ACS Târgu Jiu, CSM Sighetu Marmației, CSM Mediaș
Grupa B – U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, BC Mureș, CSU Brașov, CSM Ploiești, CSO Voluntari
Grupa C – CSM Steaua București, Dinamo București, SCM U Craiova, Cuza Sport Brăila, CSU Ploiești, Agronomia București, Știința București
Grupa D – Politehnica Iași, Phoenix Galați, BCMU FC Argeș Pitești, Rapid București, Athletic Constanța, Aurel Vlaicu București

Așadar, Grupa C are șapte componente, iar celelalte au câte șase. Remarcăm faptul că în noul sezon competițional revin cu echipe la nivel de seniori orașe ca Mediaș, Brașov și Târgu-Jiu. De asemenea, s-a reînființat echipa de baschet din cadrul CSM Ploiești. Totodată debutează echipele din Sighetu Marmației și Voluntari.

Echipe cu drept de promovare

Primele două clasate cu drept de promovare din fiecare grupă se califică în faza semifinală.

Cele opt echipe calificate formează o singură grupă și se va juca în sistem fiecare cu fiecare. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală. Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare.

Locurile 1 și 2 din Liga 1 obțin dreptul de participare în Liga Națională – ediția 2018/19.

Echipe satelit

Primele două clasate dintre echipele satelit în fiecare grupă se califică în faza semifinală.

În faza semifinală echipele vor fi repartizate în două grupe de patru echipe. Aici se va ține cont de rezultatul confruntărilor directe din prima fază. Primele două clasate în ambele grupe din faza semifinală se califică pentru turneul final.

Similar anilor anteriori, formațiile calificate la turneul final al echipelor satelit beneficiază de bonificații la taxele către Federația Română de Baschet.

Cu excepția turneelor finale, atât la echipele cu drept depromovare, cât și la sateliți, toate meciurile se joacă sub formă de etape săptămânale, în sistem tur-retur.

Regulamentul Specific al Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2017/18 a fost publicat pe site-ul www.frbaschet.ro și poate fi accesat AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.