Liga 1 – Poli Iași a pierdut prin forfait tehnic meciul cu Timba Timișoara. Clasamentul final nu se modifică!

Politehnica Iași a pierdut meciul cu Timba Timișoara, de la turneul final al Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2016/17, cu forfait tehnic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CCCLT din 6 iunie anul curent.

Două echipe au depus memorii în cazul deciziei Politehnicii Iași de a folosi un jucător de la o categorie inferioară de vârstă. Unul dintre memorii, depus de CN Aurel Vlaicu a fost admis parțial, iar măsura impusă a fost de forfait tehnic. În schimb, memoriul depus de Cuza Sport Brăila a fost respins.

De notat că forfait tehnic înseamnă înfrângere cu scorul de 0-2 și acordarea punctului destint echipei învinse în clasament. Prin urmare, clasamentul final al turneului final al Ligii 1 la baschet masculin nu s-a modificat.

Acest lucru se explică prin faptul că Iașiul a pierdut oricum meciul cu Timba pe teren. Celelalte două rezultate ale moldovenilor nu s-au modificat, ajungându-se astfel la egalitate în trei, alături de Brăila și CN Aurel Vlaicu. Ordinea în această ierarhie a rămas nemodificată, duelurile directe între cele trei formații fiind omologate.

Așadar, la egalitate în trei clasamentul rămâne:

2. Politenica Iași – 1/1 3 puncte (+7)
3. Aurel Vlaicu – 1/1 3 puncte (+6)
4. Cuza Sport Brăila – 1/1 3 puncte (-13)

Comunicatul oficial publicat pe site-ul www.frbaschet.ro

In ziua de 06.06.2017 a avut loc sedinta CCCLT in care s-a analizat desfasurarea turneelor finale Liga I masculin si feminin din perioada 02 – 04.06 2017.

A. Privind turneul de la Bucuresti, pentru calificarea in LNB Masculin, la jocul BC Timba Timisoara – CS Politehnica Iasi, din data de 03.06.2017, a fost relevat de comisarul jocului un caz neconform RGOC privind respectarea la jocul respectiv a prevederilor Art. 16.26 (Drept de joc la categorii superioare).

Privind dreptul de joc la categorie superioara de varsta, au fost depuse 2 (doua) memorii de catre C.N. Aurel Vlaicu Bucuresti si respectiv, CS. Cuza Sport Braila, ambele vizand incalcarea de echipa CS Politehnica Iasi a prevederilor RGOC, art. 16.26 si RS Liga I, art. 4.2. a, cu referire la jucatorul DUDU Alexandru, (CS Politehnica Iasi).

Pentru solutionarea cazurilor au fost examinate/analizate o serie de acte/inscrisuri: (Licenta de joc, Raportul Comisarului la jocul invocat, Foile oficiale  ale jocurilor echipei CS Politehnica Iasi, Solicitarea pentru acordarea dreptului de joc pentru alta categorie inaintata de CS Politehnica Iasi catre FR Baschet in 10.10.2016, declaratia pe proprie raspundere din 03.06.2017 a dl. TOMA Gabriel, presedinte sectie baschet la CS Poli Iasi, RGOC si RS Liga I masculin si cele doua memorii mentionate mai sus.

Urmare a analizei documentelor invocate, CCCLT a decis:

I. In privinta memoriului C.N. Aurel Vlaicu Bucuresti:
· Admite partial memoriul, petentul referindu-se eronat RGOC, art. 23.19,
· Pentru nerespectarea prevederilor RS Liga I, art. 4.2. a, coroborat cu cele ale RGOC, art. 20.7, c: echipa CS Politehnica Iasi este sanctionata cu forfait tehnic.

II. In privinta memoriului CS. Cuza Sport Braila, in baza RGOC, art. 21.3:
· Respinge memoriul CS. Cuza Sport Braila ca fiind inadmisibil, deoarece nu au fost respectate prevederile privind plata taxei si nici intervalul de timp alocat depunerii lui.

B. Privind omologarea rezultatelor turneelor finale Liga I masculin si feminin, CCCLT decide:

Se omologheaza toate rezultatele si clasamentele inregistrate la turneele finale Liga I masculin si feminin desfasurate in perioada 02 – 04.06 2017 la Bucuresti, Pitesti, Targoviste si Timisoara.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.