Liberele lui Hines consfințesc a 2-a victorie pentru CSKA Moscova în seria cu Baskonia

CSKA Moscova a câștigat Meciul 2 al seriei din playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2016/17, cu Baskonia Gasteiz, scor 84-82. Jocul a fost decis în penultima secundă de joc, cu o pereche de libere transformate de către Kyle Hines.

Similar primului meci din această serie, cele două formații au oferit un duel deosebit de echilibrat. CSKA a avut inițiativa, însă Baskonia a găsit soluții de a replica și uneori chiar să preia conducerea pe tabela de marcaj. Se părea că rușii se pot desprinde în condițiile în care au câștigat primele trei secvențe și s-au desprins la 69-58, după 30 minute de joc.

Baskonia nu a renunțat marcând 24 puncte pe parcursul secvenței decisive. Rodrigue Beaubois a restabilit egalitatea la 82 cu o aruncare de trei puncte atunci când pe timpul de joc mai erau 14 secunde. Ibericii l-au trimis pe Kyle Hines la linia de pedeapsă chiar în finalul jocului. Americanul, deși confruntat cu probleme la libere, a transformat ambele aruncări și a consfințit succesul campioanei Europei.

Oaspeții au avut procentaje mai bune, au fost superiori la recuperare și au bifat mai multe pase decisive. În schimb, CSKA a avut mai puține posesii pierdute și a beneficiat de un număr dublu de aruncări libere (29-15).

Milos Teodosic a avut 16 puncte, 8 pase decisive, iar Kyle Hines și Nando De Colo au avut câte 10 puncte fiecare pentru CSMA Moscova. Nu mai puțin de nouă jucători au marcat cel puțin șase puncte pentru ruși.

În replică, Beaubois a reușit 21 puncte, 5 pase decisive, iar Chase Budninger a terminat cu 12puncte, 6 recuperări pentru Baskonia.

Scorul general a devenit 2-0 pentru CSKA Moscova. Seria se mută la Vitoria. Meciul 3 se dispută marți (25.04).

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.