Letonia și Puerto Rico s-au calificat în semifinalele turneului preolimpic de la Belgrad

Letonia a triumfat în confruntarea cu Cehia, scor 71-59, asigurându-și prezențe în semifinalele turneului preolimpic de la Belgrad. Balticii au cominat ultimele 30 de minute ale încleștării amintite.

După o primă zi în care a spulberat Japonia la diferență de 40 puncte, reprezentativa Letoniei a început modest jocul cu Cehia, văzându-se condusă cu șapte puncte la capătul primului sfert. Lucrurile s-au schimbat din sfertul 2, atunci când balticii au trecut la conducere. De notat că învingătorii au realizat un parțial de 58-39 în ultimele 30 minute de joc efectiv.

Dairis Bertans (foto) a avut 18 puncte, 5 recuperări, Janis Timma a adăugat 13 puncte, 4 recuperări, iar Janis Strelnieks a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive pentru Letonia. În replică, Blake Schilb și Jan Vesely au avut câte 10 puncte, cel din urmă bifând 7 recuperări și 4 pase decisive, iar Tomas Satoransky a terminat cu 5 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive.

În urma acestui rezultat, Letonia are 2-0 și a câștigat grupa din care face parte. Prin urmare s-a calificat în semifinale, unde speră că va evita încleștarea cu Serbia. Cehia are 0-1 și se duelează cu Japonia pentru locul , calificant în semifinale.

Puerto Rico a dispus de Angola, scor 91-81, în meciul desfășurat marți (05.07), în cealaltă grupă. Jocul a fost controlat de latino-americani, aceștia desprinzându-se pe fondul unui parțial de 59-34. Africanii au încheiat meciul cu un sfert 4 adjudecat la diferență de 17 puncte, dar Puerto Rico s-a impus fără emoții.

JJ Barea a avut 17 puncte, 7 pase decsive, 5 recuperări, iar Carlos Arroyo a reușit 18 puncte, 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Carlos Morais a avut 21 puncte pentru Angola.

Puerto Rico are 1-1 la general, cu un coșaveraj de +4. Acest bilanț îi permite reprezentantei zonei Americas să se califice în semifinale indiferent ce rezultat se va consemna în duelul dintre Serbia și Angola de miercuri (06.07).

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.