Letonia a pătruns în sferturile de finală ale EuroBasket 2017

Letonia s-a calificat în sferturile de finală ale EuroBasket 2017. Formația amintită a spulberat Muntenegru, prima formație calificată din grupa de la Cluj-Napoca care a intrat pe parchetul Sinan Erdem Dome, scor 100-68.

Jocul a fost controlat de baltici pe tot parcursul primelor 20 minute. Ofensiva echipei antrenate de către Ainars Bagatskis a funcționat la capacitate maximă, producând 18 coșuri din acțiune cu un procentaj de aproape 60%, dublat de 100% din zece vizite la linia de pedeapsă.

Porzingis a fost responsabil cu spectacolul, iar oamenii de perimetru ai Letoniei cu circulația mingii, majoritatea acțiunilor fiind finalizate cu aruncare deschisă. Dubjevic și Vucevic au contribuit pentru Muntenegru, însă Tyrese Rice nu a avut impactul scontat. Astfel, la jumătatea confruntării scorul era de 53-37.

Secvența a 3-a nu a adus schimbarea. Letonia a mărit ecartul la 30 de puncte continuând să etaleze un baschet extrem de eficient în faza ofensivă, cu un joc ritmat, cu o circulație foarte bună a mingii și cu relizări individuale de mare rafinament. Muntenegru nu a avut niciun moment în care să pună adversarul sub presiune pe parcursul celei de-a 2-a reprize.

Janis Timma a totalizat 21 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, Kristaps Porzingis a adăugat 19 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Janis Strelnieks a terminat cu 12 puncte, 7 pase decisive, iar Janis Blums a încheiat cu 10 puncte pentru învingători. În replică, Bojan Dubljevic a reușit 21 puncte, 4 recuperări, iar Nikola Vucevic a terminat cu 16 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive.

Letonia pătrunde între primele opt echipe ale Europei pentru a 2-a oară consecutiv și pentru a 3-a oară de la destrămarea Uniunii Sovietice. Muntenegru se oprește în optimile de finală, dar chiar și așa obține cel mai bun rezultat din istorie la nivel de seniori.

În sferturile de finală, Letonia se duelează cu Slovenia. Este un duel deosebit de atractiv între două echipe care au etalat un baschet spectculos și generos pe parcursul acestui turneu. Va fi o confruntare de la distanță între două dintre cele mai promițătoare talente ale baschetului european, create de sistemul spaniol. Este vorba despre Kristaps Porzingis și Luka Doncic.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Letonia a pătruns în sferturile de finală ale EuroBasket 2017

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.