Letonia se impune în confruntarea cu Marea Britanie în deschiderea zilei a 5-a la EuroBasket 2017

Letonia s-a impus în confruntarea cu Marea Britanie, în deschiderea zilei de luni (04.09), la Istanbul, în cadrul Grupei D la EuroBasket 2017. Rezultatul final a fost de 95-90.

Balticii au fost în permanență la conducere, marcând cu generozitate pe tot parcursul jocului. El s-au desprins la 50-40 după 20 minute de joc, ecartul urcând la 26 lungimi pe parcursul secvenței a 3-a. Britanicii au avut un sfert decisiv extrem de productiv, pe care l-au câștigat cu 34-13, reușind să se apropie la două posesii până la finalul confruntării.

Echipa antrenată de Joe Prunty a avut procentaj superior atât la aruncările din acțiune, cât și de la linia de pedeapsă, însă Letonia a marcat 17 couri de trei puncte, adică a pus 51 puncte pe tabela de marcaj din aruncări de la mare distanță. În aceste condiții a fost extrem de dificil pentru Marea Britanie să emită pretenții la victorie în acest meci.

Kristaps Porzingis a avut 28 puncte, 8 recuperări, 2 capace, Davis Bertans a adăugat 22 puncte (7/8 la trei puncte), iar Janis Strelnieks a terminat cu 13 puncte, 9 pase decisivepentru învingători. Gabe Olaseni a replicat cu 23 puncte, 10 recuperări pentru britanici, alți trei jucători având peste 10 puncte marcate din partea învinșilor.

Letonia are 2-1 la general după acest succes. În schimb, Marea Britanie are 0-3 și rămâne singura echipă fără victorie în Grupa D.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.