Kristaps Porzingis va juca la EuroBasket 2017

Kristaps Porzingis a luat decizia de a participa la EuroBasket 2017. Letonul de la New York Knicks va juca pentru echipa națională pentru prima dată de la debutul în NBA.

Născut în anul 1995, Porzingis este un produs al școlii de bschet din Sevilla (Spania). El a petrecut patru ani aici, între 2011 și 2015. Kristaps a fost selectat de New York Knicks cu opțiunea a 4-a în NBA Draft 2015.

În două sezoane la nivelul ligii profesioniste nord-americane, Porzingis a bifat 138 prezențe și a fost titularizat de 137 ori. El are medii pe carieră de 16.1 puncte, 7.2 recuperări, 1.9 capace și 1.4 pse decisive în aproape 31 minute pe meci. Jucătorul baltic are procentaje de 44% la aruncările din acțiune (35% la trei puncte) și 81% la linia de pedeapsă.

În pealabil, Porzingis a jucat pentru echipa națională a Letoniei la Campionatul European U18 masculin din anul 2013, când a fost inclus în cvintetul ideal al competiției. Va fi prima experiență în reprezentativa de seniori a lui Porzingis.

De notat că el a făcut anunțul pe Twitter.

Letonia face parte din Grupa D, care se va desfășura la Istanbul. Aici se va duela cu Marea Britanie, Rusia, Serbia, Belgia și Turcia. EuroBasket 2017 demarează pe 31 august.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.