Kormend este adversarul CSM Steaua în turul al 2-lea din FIBA Europe Cup

Kormend va fi adversarul CSM Steaua București în cel de-al 2-lea tur preliminar din FIBA Europe Cup. Formația maghiară a repurtat o dublă victorie asupra suedezilor de la Boras Basket în primul tur al edițiai 2017/18 în amintita întrecere continentală.

Prima manșă s-a desfășurat săptămâna trecută, în Suedia, fiind adjudecată de Kormend cu 78-61. Jocul revanșă, desfășurat marți (26.09), în Ungaria, s-a încheiat cu scorul de 85-72 în favoarea gazdelor.

Astfel, cu o dublă victorie și scor general de 163-133, Kormend s-a calificat în cel de-al 2-lea tur preliminar din FIBA Europe Cup.

Programul provizoriu al dublei cu CSM Steaua București este următorul:

Prima manșă – miercuri (04.10), în Ungaria
A 2-a manșă – miercuri (11.01), la București

Se pare că manșa a 2-a se va desfășura la Sala Polivalentă București, locație la care militarii au renunțat în sezonul 2016/17, optând să-și dispute toate jocurile de pe teren propriu la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul.

Kormend a ocupat locul 4 în ediția precedentă de campionat. Se află la cel de-al 5-lea sezon consecutiv în cupele europene (EuroChallenge, FIBA Europe Cup), reușind în premieră să se califice din prima fază a grupelor în sezonul 2016/17. Kormend a trecut și de faza a 2-a însă a fost eliminată în optimile de finală ale FIBA Europe Cup de Elan Chalon, formație ce s-a calificat până în finala întrecerii.

Antrenată de slovenul Gasper Potocnik, formația din Kormend are în componență cinci jucători americani și un austriat. Ceilalți jucători sunt maghiari. Între aceștia se numără și Csaba Ferencz, jucător care s-a evidențiat la EuroBasket 2017 cu o aruncare redutabilă de pe semicerc și fost remarcat de antrenorul Stojan Ivkovic prin prisma faptului că în urmă cu 2-3 ani acest jucător nu reușea să-și găsească loc în rotația de bază în primul eșalon maghiar.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.