Khimki Moscova revine de la 0-2 și obține dreptul de participare în Euroliga masculină

Khimki Moscova a revenit de la 0-2 în seria cu Zenit St. Petersburg și s-a calificat în finala Ligii VTB – ediția 2016/17. Prin prisma acestui rezultat, formația antrenată de Dusko Ivanovic a obținut dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Meciul 5 s-a încheiat cu scorul de 90-84 în favoarea lui Khimki. Confruntarea s-a desfășuratla St. Petersburg și este prima din această serie câștigată de oaspeți. S-au consemnat cinci egalități și patru schimbări la conducere.

Alexey Shved a totalizat 28 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, EJ Rowland a adăugat 19 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Robbie Hummel a terminat cu 14 puncte și 8 recuperări pentru Khimki.

Kyle Landry a replicat cu 15 puncte, 6 recuperări (5 ofensive) și 5 pase decisive pentru Zenit. Alți patru jucători ai formației gazdă au avut peste 10 puncte marcate.

De notat că meciul a fost arbitrat de o brigadă alcătuită dintre sârb, un leton și un polonez.

La meci au asistat 6.000 de spectatori în speranța că echipa din St. Petersburg va obține o victorie care să o califice pentru prima dată în istorie în Euroliga masculină.

Seria s-a încheiat cu scorul general de 3-2 în favoarea echipei clasate pe locul al 3-lea în sezonul regulat.

Prin prisma calificării în finala Ligii VTB, acolo unde adversar este CSKA Moscova (formație ce are contract cu Euroleague Commercial Assets), Khimki obține dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine. Va fi cel de-al 5-lea sezon al lui Khimki în Euroligă după edițiile 2009/10, 2010/11, 2012/13 și 2014/15. Ultimele două participări s-au datorat câștigării EuroCup.

Finala se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Programul ultimului act:

Meciul 1 – 8 iunie, CSKA gazdă
Meciul 2 – 10 iunie, CSKA gazdă
Meciul 3 – 13 iunie, Khimki gazdă
Meciul 4 – 15 iunie*, Khimki gazdă
Meciul 5 – 18 iunie*, CSKA gazdă

* dacă va fi necesar

Va fi cea de-a 4-a finală de Liga VTB între CSKA și Khimki. Anterioarele datează din 2008 (ediția inaugurală), 2011 și 2015. Prima și ultima au fost adjudecate de CSKA, a 2-a a revenit lui Khimki. De notat că primele patru ediții s-au desfășurat sub formă de Final Four. Din 2013 se joacă sub formă de playoff, cu formula cel mai bun din cinci meciuri.

Foto: www.vtb-league.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.