Kevin Capers, nouă puncte în 49 secunde și 29 libere executate în trei meciuri

Kevin Capers a fost cel mai bun marcator al lui BC CSU Sibiu în primele trei meciuri oficiale disputate de galben-albaștri în noul sezon competițional. Americanul în vârstă de 24 ani evoluează ca fundaș și se află la primul angajament la o echipă de club din România.

Sezonul 2017/18 în Liga Națională de baschet masculin propune destule nume noi. Multe echipe au legitimat jucători care se află la primul angajament în România. Unul dintre cei care au ieșit deja în evidență este jucătorul cu numărul 0 de la BC CSU Sibiu.

Capers a totalizat 21 puncte în meciul cu BK Pardubice, scor 78-79, primul și deocamdată singurul joc disputat de CSU la Sala Transilvania în sezonul 2017/18. El a contabilizat 22 puncte și 5 pase decisive în jocul revanșă, din Cehia, pierdut de sibieni cu 77-64.

La debutul în Liga Națională, Kevin a totalizat 24 puncte și 3 intercepții pentru a ajuta formația lui Dan Fleșeriu să se impună la Oradea, scor 73-72.

În primul rând remarcăm faptul că vorbim despre un veritabil scorer. Cei care au urmărit jocurile Sibiului de până acum au remarcat fără îndoială agresivitatea afișasă de american în faza de atac. Capers nu are nevoie de invitații pentru a ataca.

El este un jucător deosebit de atletic, posesor al unei viteze impresionante, de o calitate remarcabilă în a împinge mingea și de a exploata spațiile ivite într-un joc avântat. Ritmul alert în care joacă creează mari dificultăți defensivei adverse, cu precădere în condițiile noilor interpretări în ceea ce privește faultul antisportiv. Fără îndoială haosul pe care îl creează îi priește și chiar dacă mulți antrenori ar avea probleme în a gestiona un astfel de jucător e limpede că pentru Kevin aceasta e o etichetă.

Capers a marcat trei coșuri de trei puncte într-un interval de 49 secunde de joc efectiv. Este vorba despre trei acțiuni ofensive succesive în care Sibiul a ajuns de la 10-19, la 19-21 în meciul de la Oradea. E greu de crezut că acest jucător poate să repete o astfel de performanță prea curând, cu atât mai mult cu cât în dubla cu Pardubice a avut 1/6 la aruncările de la mare distanță.

În imaginile alăturate, Capers marchează 24 puncte în 13 minute de joc la o partidă din NBDL. Cu excepția primului coș din imagini, toate reușitele sale au venit pe contraatac!

Totuși, acele reușite de la mare distanță au evidențiat în primul rând tupeul nemărginit al lui Capers. Pe de altă parte, este un indicator cu privire la faptul că acest jucător dispune de un arsenal deosebit din punct de vedere ofensiv.

Un alt element foarte important pare să fie calitatea de bază a lui Capers. El a executat 29 aruncări libere în primele trei meciuri jucate în uniforma Sibiului. Kevin a marcat 27 dintre ele. Cu alte cuvinte nu doar că provoacă faultul și obține cu regularitate șansa de a marca puncte de la linia de pedeapsă ci și marchează aruncările libere.

În Kevin Capers nu veți găsi cel mai ordonat, organizat și cerebral jucător de baschet. Pe de altă parte veți descoperi energie, agresivitate și nebunie în adevăratul sens al cuvântului. Publicul de la Sibiu îl va adopta cu siguranță, iar în Sala Transilvania va fi extrem de greu să fii oaspete.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.