Kemal Karahodzic ar putea juca pentru Ungaria la EuroBasket 2017

Echipa națională a Ungariei a plecat la Varșovia, acolo unde între 24 și 26 august va disputa ultimele trei meciuri de pregătire înaintea venirii la Cluj-Napoca pentru participarea la EuroBasket 2017. Maghiarii au plecat în această deplasare cu două noutăți în lot.

Antrenorul Stojan Ivkovic se va bucura să aibă posibilitatea de a-l folosi pe Adam Hanga în trei meciuri de pregătire, chiar înaintea participării la EuroBasket. Cel mai bun jucător defensiv al Euroligii și component al cvintetului ideal al ultimei ediții de campionad in Spania a trecut analizele medicale și a fost declarat apt pentru a se antrena și juca pentru naționala Ungariei.

Totodată, Ungaria va miza pe un alt jucător naturalizat. Ivkovic pare să se fi resemnat cu ideea că DeAndre Kane, noul jucător al lui Maccabi Tel-Aviv, nu se va alătura naționalei maghiare. În schimb, țara vecină are o întreagă serie de variante disponibile la ora actuală, întrucât o mulțime de jucători ex-iugoslavi și nord-americani au obținut cetățenia maghiară. Între ei se numără și Obie Trotter, noul conducător de joc al lui CSM CSU Oradea, însă antrenorul Ivkovic a precizat că nu poziția de conducător de joc dorește să o acopere cu un naturalizat.

Foto: Bugány János

În schimb, Kemal Karahodzic s-a alăturat deja echipei naționale a Ungariei. Pivotul de 2.10 metri a făcut deplasarea în Polonia. În vârstă de 28 ani, acesta este sârb-bosniac, dar a obținut cetățenia maghiară. El evoluează la Kecskemet din anul 2012.

Reamintim faptul că Rosco Allen, noul jucător al lui Tenerife – deținătoarea Basketball Champions League, format în Statele Unite ale Americii din tată american, este născut la Budapesta. Prin urmare, Allen este cetățean maghiar de la naștere (nu este naturalizat). Astfel, Ungaria poate să-l folosească pe Rosco Allen și un naturalizat.

Maghiarii s-au deplasat în Polonia fără Toth Adam (accidentat), Rujak Andras, Pongo Mate și Csorvasi Milan.

Ungaria se duelează cu Polonia, Israel și Marea Britanie la turneul de la Varșovia.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.