Justin Gray îl înlocuiește pe Henry Domercant la U-BT Cluj-Napoca

Justin Gray este înlocuitorul lui Henry Domercant la U-BT Cluj-Napoca. Baschetbalistul american înalt de 1.91 metri și în vârstă de 33 ani a semnat un angajament cu campioana României.

Gray este jucător de poziția 1. Cu toate că evoluează la altă poziție decât Domercant, Justin nu se deosebește foarte mult de acesta. Principala calitate a noului jucător de la campioana Românie este aruncarea de la mare distanță.

Absolvent al univesității Wake Forest (acolo unde a fost coleg cu Chris Paul), Gray a fost component al echipelor naționale SUA în diferite competiții, precum Campionatul Mondial U21, respectiv competiții FIBA Americas.

Cariera profesionistă a lui Gray a demarat în anul 2006, alături de Verviers Pepinster, în Belgia. El a mai jucat pentru Mons Hainaut, CEZ Nymburk, PAOK Salonic, BC Donetsk, Guangzhou, Fraport Skyliners, Kavala, Poitiers, Pertevniyal Istanbul, Beirut, Rilski Spotist, Apollon Limassol, respectiv Tsmoki Minsk. Așadar, are experiențe în Cehia, Grecia, Germania, Ucraina, China, Turcia, Franța, Belarus. De asemenea, a jucat în EuroCup și Liga VTB.

În ultimii doi ani, Gray a evoluat la Minsk, formație alături de care a câștigat campionatul din Belarus. El a avut medii de 12.8 puncte, 3.3 pase decisive, 2.9 recuperări și 1.5 intercepții pentru 12.0 la eficiență în aproape 24 minute pe partidă. Gray a avut procentaje de 41% la două puncte, 34% la trei puncte, respectiv 83% la linia de pedeapsă în Liga VTB. De asemenea, Justin a jucat în campionatul din Belarus, în FIBA Europe Cup, respectiv în preliminariile Basketball Champions League.

Potrivit www.u-bt.ro, Gray va ajunge în România la începutul săptămânii viitoare și se va alătura colegilor săi în cantonamentul din Cheile Grădiștei.

Gray devine al 6-lea transfer perfectat de Cluj în această vară, fără a-l pune la socotează pe Domercant. Primele patru sunt Andrii Kalnichenko, Zeljko Sakic, Alex Olah, Giordan Watson, respectiv Lasan Kromah.

Foto: www.fiba.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.