Jucătorii de la Portland TrailBlazers au făcut un gest impresionant

Jucătorii de la Portland TrailBlazers au făcut un gest deosebit. Pentru a 3-a oară consecutiv, aceștia au renunțat la bonusul pe care l-au încasat pentru calificarea în playoff-ul NBA, în favoarea membrilor staff-ului.

Conform USA Today, decizia a fost luată de către Damian Lillard, căpitanul echipei, însă el a fost inspirat în trecut de către pivotul Chris Kaman. Acesta l-ar fi sfătuit pe Lillard să recurgă la acest gest pentru a sublinia unitatea în cadrul echipei.

Prin calificarea în playoff-ul NBA în actuala stagiune fiecare echipă care a jucat în primul tur eliminatoriu a încasat un cec în valoare totală de 223.864 dolari. Este o sumă pe care jucătorii o primesc, fiind împărțită în mod egal fiecărui component al ei. Așadar, o sumă de aproximativ 16.000 dolari/jucător.

Lillard a transmis colegilor săi să renunțe la acești bani în favoarea membrilor staff-ului. Este vorba despre maseuri și așa numiții traineri (personalul care ajută la buna desfășurare a antrenamentului și meciului):

„Am împărțit banii obținuți prin calificarea în playoff oamenilor din staff deoarece și ei petrec la fel de mult timp departe de propriile familii precum noi, jucătorii. De asemenea, sunt la fel de implicați în această activitate precum oricare dintre jucători. Aș mai adăuga că acești oameni fac tot ce depinde de ei pentru a ne ajuta pe noi, chiar dacă asta înseamnă mai multă muncă și mai mult efort din partea lor. Totul în condițiile în care ei câștigă sume de bani net inferioare celor pe care le câștigă jucătorii. Am decis să le dăm lor acești bani pentru că uneori este important să oferi ceva mai mult decât un mulțumesc sau o strângere de mână, deoarece e nevoie să arătăm că îi apreciem pentru tot ce fac în folosul nostru.”

Lillard nu și-a ascuns atașamentul față de echipa pentru care joacă. El a postat un mesaj pe Twitter prin care a subliniat acest lucru.

Portland a fost învinsă cu 4-0 în primul tur al playoff-ului NBA de către Golden State. Blazers au ocupat locul 8 în Conferința Vest în ediția 2016/17 a ligii nord-americane.

Absolvent al Weber State, unde a jucat patru sezoane în NCAA, Lillard a fost ales cu opțiunea a 6-a în NBA Draft 2012, de către Portland. Măsoară 1.91 metri și este fundaș. Are 27 ani și este originar din Oakland California.

În cinci sezoane pentru această grupare, Dame a jucat 396 meciuri în sezonul regulat și 31 în playoff. El a fost titularizat în toate partidele disputate și are medii pe carieră de 22.4 puncte, 6.2 pase decisive și 4.0 recuperări în 36.4 minute pe meci. Lillard a participat de două ori la NBA All Star Game.

Lillard a încasat 24.3 milioane dolari din salariu în sezonul 2016/17. El va încasa peste 110 milioane dolari din salariu în următorii patru ani, fiind sub contract cu Blazers până în vara anului 2021.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.