Jucătorii Baskoniei nu vor onora convocarea la echipa națională pentru meciurile din noiembrie

Janis Timma, extrema originară din Letonia, component de bază al lui Baskonia Gasteiz, a dezvăluit în urma succesului repurtat asupra lui Real Madrid în deschiderea etapei a 7-a din Euroliga masculină – ediția 2017/18, că nu va juca pentru echipa națională în partidele din luna noiembrie. Balticul a confirmat faptul că niciun jucător de la gruparea bască nu va juca pentru echipa națională în meciurile din noiembrie.

Decizia a fost luată de jucători după o discuție comună, a notat Timma prin intermediul unei postări pe Instagram:

„Jucătorii din Euroligă sunt puși într-o situație în care nu ar trebui să fie vreodată. Trebuie să alegem între programul angajatorului, al celui care ne întreține pe noi și familiile noastre și onoarea de a ne reprezenta țara. Această situație nu este responsabilitatea noastră, dar noi suntem cei care trebuie să decidem. Astfel, în cadrul clubului, am avut o discuție la care au participat toți jucătorii convocați la echipele lor naționale. Am discutat situația în care e echipa, startul modest de sezon și schimbarea de antrenor (n.r. numirea lui Pedro Martinez în locul lui Pablo Prigioni) și am luat o decizie comună, de a refuza convocarea la echipa națională pentru jocurile din luna noiembrie.”

Alături de Timma, în lotul lui Baskonia se află alți șase jucători convocați la echipele naționale. Este vorba despre Marcelinho Huertas (Brazilia), Jayson Granger (Uruguay), Johannes Voigtmann (Germania), Vincent Poirier (Franța), Ilimane Diop (Spania) și Tornike Shengelia (Georgia).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.