Jucători din NBA și Euroligă așteptați la Cluj-Napoca pentru EuroBasket 2017

13 jucători din Euroligă și 11 din NBA sunt așteptați la Cluj-Napoca pentru Grupa C de la EuroBasket 2017. Campioana în exercițiu a Europei va sosi în țara noastră cu o echipă alcătuită pe jumătate din jucători cu angajament în NBA, iar pe jumătate cu sportivi angrenați în Euroligă la ora actuală.

Dacă Spania are câte 6 în competițiile supreme din baschetul de club, Muntenegru vine cu patru jucători din Euroligă și unul din NBA. Croația are trei jucători în liga nord-americană și unul în Euroligă. Cehia are un jucător la nivel de NBA, iar Ungaria propune doi jucători din Euroligă.

Euroligă

Spania – Sergio Rodriguez (CSKA Moscova), Juan Carlos Navarro (FC Barcelona), Pierre Oriola (FC Barcelona) Guillem Vives (Valencia Basket), Fernando San Emeterio (Valencia Basket), Joan Sastre (Valencia Basket).

Muntenegru – Tyrese Rice (FC Barcelona), Bojan Dubljevic (Valencia Basket), Milko Bjelica (Steaua Roșie Belgrad), Marko Todorovic (Khimki).

Croația – Krunoslav Simon (Anadolu Efes Istanbul).

Ungaria – Adam Hanga (Baskonia Gasteiz), DeAndre Kane (Maccabi Tel-Aviv).

NBA

Spania – Pau Gasol (San Antonio), Marc Gasol (Memphis), Juan Hernangomez (Denver), Willy Hernangomez (New York), Ricky Rubio (Utah Jazz), Alex Abrines (OKC).

Croația – Bojan Bogdanovic (Indiana), Dario Saric (Philadelphia), Dragan Bender (Phoenix).

Muntenegru – Nikola Vucevic (Orlando).

Cehia – Tomas Satoransky (Washington).

Este încă neclar dacă toți acești jucători vor sosi în România. Mai puțin de două săptămâni au rămas până la startul oficial al turneului, însă timpul este suficient pentru ca unii jucători să spună pas, din diferite motive.

Absențe notabile

Spania – Nikola Mirotic, Sergio Llull, Serge Ibaka, Felipe Reyes, Pau Ribas.

Croația – Mario Hezonja, Ante Tomic.

Muntenegru – Nikola Pekovic (nu a mai jucat de doi ani), Taylor Rochestie.

Cehia – Jan Vesely, Ondrej Balvin, Blake Schilb.

Bilete pentru grupa de la Cluj-Napoca pot fi achiziționate atât de la Sala Polivalentă, cât și online. Detalii AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.