Încă un jucător de la Steaua Roșie Belgrad a plecat

Zenit St. Petersburg a oficializat legitimarea lui Marko Simonovic. Acesta sosește de la Steaua Roșie Belgrad, formație alături de care a avut un sezon de excepție la nivel de Euroligă.

În vârstă de 31 ani, înalt de 2.01 metri, Simonovic este extremă. Cunoscut pentru calitatea sa fizică și eficiența defensivă, Marko a surprins pe parcursul sezonului 2016/17 pe faza oensivă. El a strălugit de la mare distanță și a bifat medii statistice de 12.6 puncte și 3.6 recuperări pe partidă. Simonovic a jucat în toate cele 30 meciuri ale echipei din Belgrad în Euroligă.

Are trei sezoane în competiția de top a Europei, toate alături de Steaua Roșie. El a jucat 67 meciuri și a fost titularizat de zece ori, având medii de 9.4 puncte și 2.8 recuperări pe meci pentru 8.5 la eficiență. Simonovic are un procentaj de 40% la aruncările de trei puncte.

De-a lungul carierei, Simonoic a jucat pentru Radnicki Belgrad, Lavovi 063 Belgrad, Egronom Best Ni, Hemofarm Stada Vrsac în Serbia, Buducnost Podgorica în Muntenegru, ALBA Berlin în Germania și Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez în Franța.

Simonovic va juca în Liga VTB și în EuroCup alături de noua sa echipă. El este al 3-lea jucător care se desparte de campioana Serbiei în această vară. Primul a fost Charles Jenkins, acontat de Khimki Moscova, alături de care va continua să joace în Euroligă. Cel de-al 2-lea a fost Luka Mitrovic, acontat de Brose Baskets Bamberg, tot din Euroligă.

Se pare că și alți jucători vor părăsi pe Steaua Roșie în această vară. Cele mai probabile plecări sunt ale lui Stefan Jovic (posibil la Bayern Munchen), respectiv Ognjen Kuzmic (posibil la Real Madrid).

Reamintim că imediat după încheiere sezonului 2016/17, Dejan Radonjic a anunțat plecarea de la echipa belgrădeană. El a invocat problemele financiare și permanentele datorii ale clubului față de jucători în plan salarial ca motive principle pentru decizia de a nu mai continua la cârma campioanei Serbiei.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.