Jucător din Euroligă pentru echipa națională a României la EuroBasket 2017?

Echipa națională a României ar putea miza pe serviciile americanului Scottie Wilbekin la EuroBasket 2017. Informația a fost furnizată de site-ul Sinteza Zilei, preluată de www.spotando.com în cursul zilei de duminică (19.03).

Înalt de 1.88 metri, în vârstă de 24 ani, Wilbekin este conducător de joc. El are o calitate deosebită de a puncta, dar în același timp poate să-și pună colegii de echipă în valoare.

Născut pe 5 aprilie 1993, Wilbekin este component al echipei Darussafaka Dogus. El a absolvit universitatea Florida, jucând în NCAA între 2010 și 2014. Cariera profesionistă a lui Scottie a început în Australia, alături de Cairns Taipans, după care a trecut în Grecia la AEK Atena.

Wilbekin a jucat pentru Memphis Grizzlies, respectiv pentru Phildelphia 76ers în NBA Summer League 2014, dar nu a obținut niciun contract în NBA. De asemenea, a jucat pentru Orlando Magic și Philadelphia 76ers în NBA Summer League 2015, tot fără a obține un angajament. El nu a fost selectat în NBA Draft 2014.

Wilbekin s-a alăturat lui Darussafaka Dogus în 31 octombrie 2015. În sezonul 2015/16 a jucat 20 meciuri în Euroligă, cu medii de 10.3 puncte, 2.3 pase decisive, 1.5 recuperări și 1.0 intercepții pentru 7.8 la eficiență n 21.3 minute de joc. Americanul a rămas la Darussafaka și în sezonul 2016/17, antrenorul David Blatt optând să continue cu acest jucător la poziția 1.

În sezonul 2016/17, Wilbekin are 23 prezențe cu medii de 10.4 puncte, 3.1 pase decisive, 1.6 recuperări, 1.5 intercepții pe partidă la nivel de Euroligă. El are procentaje de 52% la două puncte, 37% la trei puncte și 85% la linia de pedeapsă. Darussafaka se situează pe locul 9 în Euroligă, Wilbekin având 11 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări cu 2 intercepții în 33 minute de joc pentru 14 la eficiență în victoria cu FC Barcelona, cor 67-56, în ultima etapă disputată în competiția de top a Europei.

Potrivit mai multor site-uri de specialitate din Europa, Wilbekin este în negocieri avansate cu Darussafaka pentru semnarea unui nou angajament. Actualul se va încheia la sfârșitul sezonului în curs. Dacă va obține pașaport românesc, atunci Wilbekin va beneficia de avantajul de a fi considerat jucător european, lucru important în anumite ligi din Europa.

Informația furnizată în exclusivitate poate fi lecturată AICI.

Știrea publicată de Sportando.com:

Ulterior și celălalt portal online important ce acoperă baschetul european – www. eurohoops.net – a publicat informația:

Reamintim că FIBA permite folosirea unui jucător naturalizat la nivelul echipelor naționale. Tricolorii i-au testat pe Giordan Watson și Malcolm Armstead pe parcursul verii trecute.

Rămâne de văzut dacă Federația Română de Baschet va confirma informația.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.