Jason Boone este noul pivot al Stelei CSM EximBank București

Jason Boone este noul pivot al Stelei CSM EximBank București. În vârstă de 31 ani, noul pivot al militarilor a semnat un contract pe un sezon.

Înalt de 2.03 metri, Boone este jucător de poziția 5. El a început sezonul precedent în Germania și l-a încheiat în Polonia.

Alături de MHP Riesen Ludwigsburg, Boone a avut medii de 2 puncte și 2 recuperări în 11 meciuri în Basketball Champions League, respectiv 1.3 punte și 1.1 recuperări în cele 17 partide disputate în Bundesliga germană.

În 12 meciuri jucate pentru Start Lublin, Boone a avut medii statistice de 11.4 puncte, 7.3 recuperări și 1.1 pase decisive. El a adăugat 0.9 capace și 0.8 intercepții în 28.2 minute pentru 15.2 la eficiență. Americanul este jucător clasic de poziția 5. El nu aruncă de la distanță însă a avut procentaj de 68% la aruncările din acțiune și doar 58% la linia de pedeapsă.

Boone a fost a 3-a variantă la poziția 5 alături de Ludwigsburg, respectiv prima alături de Lublin.

De-a lungul carierei profesioniste a jucat pentru următoarele echipe: Lok Bernau, BG Göttingen, s.Oliver Baskets, Konya Selcuk, SO Maritime Boulogne, MHP Riesen Ludwigsburg și TBV Start Lublin. Așadar, în zece ani petrecuți în Europa, el a jucat Germania, Turcia, Franța și Polonia.

Boone se află la primul angajament în România.

Acesta este al 4-lea transfer anunțat de Steaua CSM EximBank în această vară. Primii trei au fost Luka Lapornik, Dragan Zekovic, Pavel Marinov. De asemenea, militarii au prelungit contractul lui Marius Runkauskas. Autohtonii bucureștenilor sunt Vlad Negoițescu, Iuri Fraseniuc, Cătălin Baciu.

Staff-ul tehnic rămâne neschimbat la formația din București.

Lotul va fi completat cu un fundaș, respectiv cu mai mulți români sub 23 ani.

Prin legitimarea lui Boone devine limpede că Randal Falker nu va fi păstrat. Acesta a fost unul dintre cei mai interesanți jucători de poziția 5 care au evoluat pe parcursul ultimilor ani
în România. Roș-albaștrii s-a despărțit de Dave Dudzinski, Nikola Jevtovic și Mihai Paul. Foarte probabil și ceilalți jucători străini din sezonul 2016/17 se vor despărți de militari. Rămâne de văzut care e situația lui Levi Szijarto.

Foto: www.basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.