Jan Vesely este MVP-ul etapei a 20-a în Euroligă

Jan Vesely a fost desemnat cel mai bun jucător al etapei a 20-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2016/17. El a ghidat-o Fenerbahce spre victorie, de la un deficit de 15 puncte, în absența celuilalt pivot al echipei – Ekpe Udoh, în partida cu Galatasaray. Rezultatul final a fost de 85-80.

Cehul, pe care vom avea șansa să-l urmărim pe viu la Cluj-Napoca cu ocazia EuroBasket 2017, a totalizat 20 puncte (8/9 din acțiune), 7 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă și un capac pentru 30 la eficiență. Jan a fost faultat de nouă ori în această confruntare. Cu această prestație, Vesely a obținut al 2-lea titlu de MVP al etapei în întreaga sa carieră la nivel de Euroligă.

Pivotul în vârstă de 27 ani, înalt de 2.13 metri, are 20 meciuri jucate și 13 titularizări în actuala ediție a Euroligii. El are medii de 11.4 puncte, 4.6 recuperări, 1.5 pase decisive, 1.3 intercepții și 0.5 capace pentru 13.4 la eficiență în 24:06 minute pe meci. Vesely are procentaje de 59% la aruncările din acțiune și 56% la linia de pedeapsă.

Acesta este al 3-lea sezon pentru Vesely alături de Fenerbahce Istanbul. El a jucat trei sezoane la nivel de Euroligă și pentru Partizan Belgrad, club care l-a format și propulsat în baschetul de înalt nivel. El are 126 meciuri disputate în competiția de top a Europei, respectiv 162 în Euroligă.

Foto&video: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.