James Harden a semnat cel mai mare contract din istoria baschetului

Houston Rockets au anunțat prelungirea contractului pentru James Harden. Texanii nu au făcut precizări cu privire la valoarea înțelegerii ci doar la durata acesteia. Este vorba despre o prelungire pe încă patru ani.

Actualul contract al lui Harden se întinde până în vara anului 2019. Noul angajament va intra în vigoare după încheierea actualului și se va încheia în anul 2023. Contractul are o valoare totală, potrivit presei americane, de 228 milioane dolari. Așadar, o medie de 38 milioane dolari pe sezon. Este indiscutabil cel mai mare contract din istoria baschetului.

Harden a avut medii de 29.1 puncte, 8.1 recuperări și 11.2 pase decisive pe meci în sezonul 2016/17. Rockets au ocupat locul 3 în Conferința Vest și a fost cel mai bun pasator, respectiv al 2-lea macator al sezonului în NBA. „Omul barbă” s-a clasat pe locul al 2-lea în ierarhia celor mai buni jucători ai sezonului în trei din ultimele patru ediții desfășurate.

Cariera profesionistă a lui James Harden a demarat alături de OKC Thunder în anul 2009, după două sezoane petrecute în NCAA. El a trecut la Houston în 2012.

De notat că în această vară, Rockets au reușit aducerea lui Chris Paul de la LA Clippers. Media nord-americană insisă cu privire la faptul că Houston intenționează să-l recruteze pe Carmelo Anthony. Cert este că noul contract al lui Harden nu influențează plafonul salarial al echipei pentru următoarele două sezoane.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.