Suspendarea lui James Gist a fost redusă cu două luni

7 august 2015

James Gist va avea drept de joc de la startul noului sezon competițional. Informația a fost publicată de site-ul eurohoops.net.

Sportivul american a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat în luna aprilie a acestui an. El a fost suspendat inițial pe o perioadă de opt luni, dar Panathinaikos Atena, clubul la care Gist este legitimat, a făcut apel la această decizie.

În urma acestui apel, suspendarea lui James Gist a fost redusă de la opt, la șase luni. Prin urmare, Gist poate să joace primul meci oficial după ce îi expiră această suspendare, adică la data de 5 octombrie.

13 mai 2015

Proba B a testului anti-doping în cazul americanului James Gist a fost, similar primei, pozitivă. El a fost depisat pentru consum de marijuana. Prin urmare, conform legilor în vigoare în Grecia, Gist este suspendat pe o perioadă de opt luni.

Se ridică semne de întrebare cu privire la viitorul lui Gist. Panathinaikos i-a prelungit contractul până la încheierea sezonului 2016/17, însă acest lucru s-a întâmplat înaintea depistării sale pentru consum de marijuana. El va putea să joace din nou după data de 5 decembrie 2015.

Ținând cont de faptul că Gist nu a consumat substanța interzisă pentru a-și îmbunătăți performanța sportivă este firesc că Panathinaikos nu are clemență în ceea ce privește prevederile din contract cu privire la abaterile disciplinare. Prin urmare, jucătorul ar putea fi concediat, însă în prezent clubul elen și agenții jucătorului caută o cale de reziliere amiabilă.

Pe de altă parte, Panathinaikos i-a legitimat pe americanii Raymas Morgan și DJ Cooper. Ei îi înlocuiesc pe Gist și Gani Lawal. De notat că Morgan este extremă și se potrivește profilului lui Gist, însă Cooper este pivot, în vreme ce Lawal e pivot. Noile achiziții s-au antrenat deja cu echipa verde și au drept de joc în playoff-ul campionatului elen.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.