Jacob Pullen a vobit în termeni extrem de critici despre antrenorul Dusko Ivanovic

Jacob Pullen, fundașul american cu pașaport gruzin de la Khimki Moscova, a făcut câteva declarații acuzatoare la adresa antrenorului Dusko Ivanovic. Acesta a vorbit despre atmosfera din cadrul finalistei Ligii VTB.

Pullen a vorbit fără menajamente pentru agenția rusă de presă R-Sport:

„Dusko Ivanovic nu m-a dorit la echipă de la bun început. Nu am înțeles această atitudine față de mine deoarece nu am încălcat nicio regulă și nu am făcut nimic care să creeze probleme în echipă. Pur și simplu am fost exclus din echipă după primul tur al playoff-ului în Liga VTB.

Îmi doresc să nu fi jucat vreodată pentru acest antrenor. Nu a avut nici măcar o clipă controlul asupra echipei. I-a permis lui Shved să facă tot ce dorește, inclusiv să arunce de 30 ori la coș. Vă pot spune că niciun alt jucător din echipă nu a fost fericit cu statutul pe care l-a avut.

Mi-aș dori să joc în continuare pentru Khimki. Știu că pot să ajut această echipă, inclusiv în Euroligă. Cert este că pentru a exista vreo șansă ca acest lucru să se întâmple e nevoie de un alt antrenor.”

Pullen a avut medii de 10.3 puncte, 2.5 pase decisive și 1.1 intercepții în EuroCup, acolo unde Khimki s-a oprit în sferturile de finală. El a avut medii de 8.9 puncte, 1.6 pase decisive și 1.2 recuperări în Liga VTB, unde Khimki a avansat în finală.

Trebuie precizat faptul că Jacob Pullen a fost legitimat de Khimki în cursul lunii octombrie 2016, adică după startul oficial al sezonului 2016/17. Inițial a semnat un contract pe o lună, după care angajamentul său a fost prelungit pentru tot restul stagiunii. El a fost o piesă de bază la poziția 1, atât în EuroCup, cât și în Liga VTB.

Pullen nu a mai jucat deloc în semifinale și finala Ligii VTB. Ultima prezență a acestuia pe parchet a fost în Meciul 3 al sfertului de finală cu Enisey Krasnoyarsk, câștigat de Khimki cu 3-0. Ulterior, Khimki a revenit de la 0-2 în semifinala cu Zenit St. Petersburg pentru a avansa în finală. Implicit acest rezultat a asigurat moscoviților prezența în următoarea ediție a Euroligii masculine. În finala Ligii VTB, Khimki a pierdut cu 3-0 în seria cu CSKA Moscova.

Jacob Pullen are 27 ani, măsoară 1.85 metri și este fundaș. El a jucat baschet universitar pentru Kansas State, iar la nivel profesionist a evoluat pentru Angelico Biella, Hapoel Jerusalem, Virtus Bologna, FC Barcelona, Baloncesto Sevilla, New Basket Brindisi și Cedevita Zagreb.

Americanul are un titlu de campion al Spaniei (2014) și unul de campion al Croației (2016). De asemenea, a câștigat Cupa Croației (2016) și a fost inclus în cvintetul ideal al sezonului 2015/16 în Liga Adriatică. Pe de altă parte, Pullen a fost în discuție, la un moment dat, pentru un pașaport românesc, lucru ce i-ar fi permis să joace pentru echipa națională. Între timp, el a obținut un pașaport gruzin, evoluând deja pentru Georgia, la EuroBasket 2013, dar și în campania de calificate pentru această competiție.

Este greu de explicat ce anume s-a întâmplat între Pullen și Ivanovic. Foarte probabil antrenorul ex-iugoslav nu va vorbi în public despre acest lucru. În ceea ce privește dorința lui Pullen de a juca pentru Khimki în sezonul următor e aproape imposibil de îndeplinit. Dincolo de faptl că echipa și-a atins obiectivul cu Ivanovic în calitate de antrenor, eventuala îndepărtare a acestuia nu ar rezolva în totalitate problema, deorece Pullen a vorbit într-un fel în care nu se face despre un coleg de echipă.

Pe de altă parte, Shved a avut medii de peste 16 aruncări pe meci, atât în EuroCup, cât și în Liga VTB. De asemenea, el a avut peste 5 pase decisive pe meci, dar și peste 3 posesii pierdute pe partidă. Toate aceste statistici însumate echivalează cu 25 acțiuni ofensive încheiate de Shved în fiecare meci, fie cu coș, pasă decisivă sau posesie pierdută.  Totul în condițiile în care a jucat 45 meciuri în sezonul 2016/17.

De notat că Shved a fost desemnat MVP al sezonului atât în EuroCup, cât și în Liga VTB. Dacă în competiția regională, Khimki a obținut cel mai bun rezultat posibil (calificarea în finală), în cupele europene a părăsit competiția prematur, în sferturile de finală (după 1-2 cu Valencia Basket). Cert este că până la urmă sezonul s-a încheiat cu obiectivul îndeplinit – calificarea în următoarea ediție a Euroligii, chiar dacă echipa nu a obținut vreun trofeu.

Referitor la Dusko Ivanovic, trebuie precizat că este cunoscut drept un antrenor extrem de exigent. Această atitudine s-a răsfrâns inclusiv asupra starurilor echipelor pe care acesta le-a antrenat. De altfel, sunt jucători în lumea baschetului care au cerut agenților să prevadă în contracte clauze care să le permită acestora să iasă din contract dacă clubul pentru care evoluează decide să-l angajeze pe Ivanovic drept antrenor. În aceste condiții este oarecum interesant faptul că Pullen îl acuză pe antrenor că a optat pentru tratament preferențial, cel puțin prin prisma statutului oferit pe faza ofensivă, lui Alexei Shved.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.