Jackie Carmichael este noul coleg al lui Vlad Moldoveanu în Turcia

Demir Insaat Büyükçekmece a legitimat cel de-al 6-lea jucător străin pentru sezonul competițional 2017/18. Acesta este Jackie Carmichael.

În vârstă de 27 ani, jucătorul amrican amintit a absolvit universitatea Illinois State, în anul 2013. Jucătorul nord-american are o experiență de patru sezoane la nivel profesionist. Pivotul de 2.06 metri revine practic în Turcia, acolo unde a mai evoluat în sezonul 2015/16.

Cariera lui profesionistă a demarat în Spania și a continuat în NBDL, Israel, respectiv Turcia. De-a lungul carierei, Carmichael a evoluat pentru Bilbao Basket, Iowa Energy, Maccabi Rishon LeZion, Banvit Bandirma și Maccabi Ashdod.

Pe parcursul sezonului 2016/17, Carmichael a avut 22 meciuri în campionatul Israelului cu medii statistice de 10.6 puncte, 7.1 recuperări, 1.5 pase decisive, 1.0 intercepții pentru 14.4 la eficiență. El a avut procentaje de 55% la aruncările din acțiune, respectiv 71% la aruncările libere.

Carmichael este jucător clasic de poziția 5. Principala sa calitate este jocul aproape de coș, este extrem de productiv la recuperare ofensivă și în spațiul de trei secunde, însă este util și la intercepție. În schimb, Jackie nu are aruncare de la distanță.

Reamintim faptul că în primul eșalon baschetbalistic al Turciei este permisă utilizarea a șase jucători străini într-un meci. Prin urmare, e foarte probabil ca Büyükçekmece să nu mai legitimeze alt străin.

Alți opt jucători legitimați

Ceilalți cinci jucători străini legitimați de către Demir Insaat Büyükçekmece sunt: Erving Walker (poziția 1), Bracey Wright (pozițiile 1-2), Vojdan Stojanovski (pozițiile 2-3), Vlad Moldoveanu (poziția 4), respectiv Evaldas Kairys (poziția 5).

Astfel, Vlad este singurul jucător străin din lot care evoluează la pozițiile 4-5 cu aruncare de trei puncte. Prin urmare, este de așteptat ca el să fie utilizat exclusiv la poziția 4 și să aibă un rol important în rotația de bază.

Alături de cei șase jucători străini, Demir Insaat Büyükçekmece a legitimat trei autohtoni. Este vorba despre Merthan Mutlu (fundaș, de la Banvit), Ogulcan Baykan (fundaș, de la Efes), respectiv Buak Selen (extremă, de la Istanbulspor).

Toți jucătorii legitimați până la această oră, fie autohtoni sau străini, au jucat în sezonul precedent la altă echipe.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.