Ivan Siriscevic completează contingentul de străini al Craiovei

Ivan Siriscevic este noul jucător al SCM Universitatea Craiova. Croatul în vârstă de 30 ani revine în România, acolo unde a mai evoluat în sezonul 2011/12, când a disputat finala Ligii Naționale și a Cupei României din postura de jucător al BC Timișoara.

Înalt de 1.98 metri, Siriscevic este extremă. Jucătorul în vârstă de 30 ani are trei finale de campionat în Croația. De asemenea, a fost angrenat mai multe sezoane în Liga Adriatică, respectiv în FIBA Europe Cup.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

De-a lungul carierei Siriscevic a mai jucat pentru Split, Siroki Primorka, Kecskemét, Oberwart Gunners, Cibona, Mitteldeutscher. El se află în fața celui de-al 15-lea sezon din carieră la nivel de seniori, întrucât a debutat la o vârstă extrem de fragedă în campionatul Croației.

În ultimul sezon, Siriscevic a evluat pentru GKK Sibenik, în primul eșalon al Croației, unde a cucerit medalia de bronz. El a avut medii statistice de 13.2 puncte, 4.2 recuperări şi 1.7 pase decisive.

Calitatea principală a lui Siriscevic ste aruncarea de pe semicerc. El a avut un procentaj de 43% la acest procedeu la aruncările de la mare distanță în sezonul 2016/17.

Siriscevic devine cel de-al 6-lea străin din lotul Craiovei. Ceilalți sunt Martin Paasoja (Estonia), Nick Novak, Jamar Samuels, Earl Watson și Josh Greene (SUA). Alături de aceștia, contingentul de autohtoni este format din Maxim Kikus (naturalizat), Vlad Solopa, Mihai Gavrilă, Iulian Corneanu, Radu Vîrnă, respectiv Iulian Orbeanu.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.