Italia depășește Finlanda, ambele echipe respectându-și statutul în baschetul european

Italia este cea de-a 3-a echipă calificată în sferturile de finală ale EuroBasket 2017. Această formație a depășit în manieră categorică Finlanda, scor 70-57. Partida a fost transmisă în direct la TVR HD.

Finlanda a început partida, similar celor din grupe, cu Lauri Markkanen pe banca de rezerve. Intrarea tânărului în vârstă de doar 20 ani nu a avut efectul scontat și reușit în confruntările anterioare. Italia conducea cu scorul de 30-17 la capătul primului sfert. Elevii lui Ettore Messina au avut 11/14 la aruncările din acțiune în această perioadă!

Italia a înscris primele șase aruncări de trei puncte executate în meciul cu Finlanda, în optimile de finală ale #EuroBasket2017. Duelul este transmis în direct la TVR HD.

Posted by 24 secunde on 9 Septembrie 2017

Secvența a 2-a nu a adus schimbarea. Apărarea echipei naționale a Italiei s-a descurcat impresionant, reușind să limiteze productivitatea adversarului în faza de atac. Ambele echipe s-au descurcat cu blocajul defensiv (3-3 la recuperările ofensive după 20 minute) și au avut grijă de minge (3-4 la posesii pierdute în prima repriză), astfel încât s-au conemnat puține situații în care apărarea a fost prinsă cu un picior în față sau în spate. Prin urmare, valoarea individuală în jocul pozițional, adică precizia în finalizare, a permis Italiei să se desprindă la 48-29.

Repriza secundă a consemnat desprinderea Italiei la 20 de puncte, aruncarea de la mare distanță fiind în continuare favorabilă elevilor lui Messina. Lipsa de agresivitate a Finlandei s-a citit și în statistică, scandinavii neavând nicio vizită la linia de pedeapsă în primele 30 minute de joc efectiv. Italia nu a marcat ultimele cinci minute ale acestei perioade, astfel încât Finlanda s-a apropiat la 56-42, înainte ca italienii să marcheze ultimul coș al secvenței a 3-a.

Un slam dunk semnat Markkanen a apropiat Finlanda la 11 puncte în minutul 35. Scandinavii au strâns la 64-55 în minutul 37 al partidei, însă Hackett a replicat pentru Italia cu o acțiune individuală în ultima secundă de atac pentru a anula orice încercare de revenire a formației adverse. Finalul a fost lipsit de suspans.

Marco Belinelli a totalizat 22 puncte (5/8 la trei puncte), Luigi Datome a adăugat 15 puncte, Daniel Hackett a reușit 10 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții, iar Nicolo Melli a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări pentru învingători. În replică, Petteri Koponen a totalizat 13 puncte, iar Sasu Salin a terminat cu 11 puncte, 8 recuperări pentru Finlanda.

Reamintim că în echipa Finlandei s-au aflat Matti Nuutinen, noua extremă a Piteștiului, Jukka Toijala, antrenorul Stelei CSM EximBank București, respectiv Gerald Lee, fostul pivot al Asesoftului și Stelei. Matti Nuutinen a jucat 13 minute în meciul cu Italia, fără să puncteze. Noul jucător al Piteștiului a încheiat partida cu o recuperare și o pasă decisivă.

Finlanda încheie cel de-al 4-lea EuroBasket consecutiv în optimile de finală. De notat că scandinavii au promovat în Divizia A în anul 2007, după o finală câștigată în fața României, au ratat calificarea la turneul final din 2009, însă din 2011 și până în prezent au bifat a 4-a prezență la EuroBasket și una la FIBA World Cup, în 2014.

Italia pătrunde în sferturile de finală ale EuroBasket pentru a 3-a oară consecutiv. Azzuri nu au avansat în penultimul act din anul 2003, fiind campioni continentali în 1983 și 1999. Adversar în sferturile de finală le va fi învingătoarea confruntării dintre Serbia și Ungaria.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.