Italia cedează prima – Trento, Sassari și Reggio Emilia renunță la EuroCup

Federația Italiană de Baschet și Comitetul Olimpic al Italiei au anunțat faptul că cele trei echipe care au semnat un acord pentru a participa în EuroCup au renunțat la această idee. Prin urmare, FIBA a obținut o victorie importantă în lupta cu Euroliga.

Energia Trento – semifinalistă a EuroCup în acest sezon, Dinamo Sassari – campioana în exercițiu a Italiei, respectiv Reggio Emilia – câștigătoarea EuroChallenge în 2013, sunt cele trei echipe italiene în cauză. Potrivit contractului, semnat pentru participarea în următoarele trei ediții ale EuroCup, aceste cluburi vor avea de plătit despăgubiri către Euroleague Basketball.

Pe de altă parte, Trento, Sassari și Reggio Emilia nu vor fi suspendate în competițiile interne. Prin urmare, Italia nu mai este în pericol să fie suspendată de FIBA și nu va fi exclusă de la EuroBasket 2017, ori de la organizarea și participarea la turneul preolimpic de la Torino.

Se pare că tactica abuzivă folosită de FIBA dă roade. Mai multe federații și-au manifestat intenția de a se alătura FIBA pentru a evita riscul excluderii echipei naționale din competițiile de anvergură. Prin urmare, federațiile naționale ar putea suspenda propriile cluburi care nu vor apela la aceeași măsură precum amintitele cluburi italiene. Cel mai bun exemplu este excluderea lui Lietuvos Rytas Vilnius din campionatul Lituaniei, anunțată de Arvydas Sabonis și forul ce guvernează baschetul în această țară.

De notat că EA7 Milano va juca în Euroliga masculină – ediția 2016/17. Toate celelalte cluburi din Italia vor evolua în Basketball Champions League și FIBA Europe Cup.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.