Islanda s-a calificat între primele opt echipe ale Europei la U20 masculin

Islanda s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U20 masculin Divizia A ediția 2017. Evenimentul se desfășoară în paralel cu Divizia B, ce are loc la Oradea. Primul eșalon este găzduit în Insula Creta.

Cele 16 echipe participante au disputat faza grupelor cu mențiunea că aceasta a fost organizată pur și simplu pentru a stabili tabloul fazelor eliminatorii. Acestea au demarat cu optimile de finală, adică toate formațiile participante au avansat pentru fazele eliminatorii.

Islanda a spulberat Suedia cu scorul de 73-39 și a izbuit să se califice între primele opt echipe ale Europei. De notat că Germania a învins Turcia, scor 80-77.

Este un nou rezultat care scoate în evidență deosebirea dintre Turcia și Spania, de departe țările cu cele mai puternice ligi naționale din Europa. Ibericii continuă să producă valori autohtone, în vreme ce Turcia compensează cu investiții masive în străini, dar nu reușește să produce rezultate în competițiile în care se bazează pe propriile produse.

Iată rezultatele consemnate în celelalte șase jocuri din primul tur eliminatoriu:

Israel vs Italia, scor 79-71
Spania vs Letonia, scor 96-52
Franța vs Cehia, scor 88-61
Lituania vs Slovenia, scor 76-61
Grecia vs Muntenegru, scor 56-49
Serbia vs Ucraina, scor 98-63

Tamir Blatt, fiul antrenorului David Blatt, a avut un double-double de senzație în victoria Israelului. El a totalizat 16 puncte, 16 pase decisive. Israelul a obținut cea de-a 4-a victorie din tot atâtea meciuri disputate la turneul din Heraklion.

Sferturile de finală se dispută joi (20.07), după următorul program:

Islanda vs Israel
Germania vs Spania
Franța vs Serbia
Grecia vs Lituania

Echipele învinse în optimile de finală vor juca în turneul locurilor 9-16, pentru stabilirea celor trei retrogradate.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.