Pau înscrie coșul victoriei, Muntenegru învinge, iar Ungaria pierde

Pau Gasol a marcat coșul victoriei pentru Spania în amicalul de la Vilnius, disputat în compania Lituaniei. Meciul desfășurat vineri (25.08), în prezența a 11.000 spectatori s-a încheiat cu scorul de 79-78 în favoarea campioanei Europei.

Gasol a marcat coșul decisiv cu opt secunde înainte de final, după o recuperare oensivă reușită tot de el. În schimb, Lituania a avut ultima aruncare, executată de către Mantas Kalnietis. Acesta a fost imprecis.

Pau a terminat cu 24 puncte, 7 recuperări în duelul cu Jonas Valanciunas. Alex Abrines a adăugat 15 puncte, iar Marc Gasol și Sergio Rodriguez au avut câte 9 puncte fiecare. În replică, Valanciunas a totalizat 21 puncte, 11 recuperări, iar Jonas Maciulis a terminat cu 12 puncte.

11.000 oameni au asistat la acest meci. Aceștia au creat o atmosferă fantastică, iar fotografia de mai sus a fost postată de Pau Gasol pe propriul cont de Facebook însoțită de un mesaj de mulțumire adresat extrem de pasionaților suporteri ai naționalei Lituaniei. Este posibil ca aceasta să fi fost ultima oportunitate pentru iubitorii de baschet din Lituania să urmărească pe viu un duel al lui Pau Gasol (37 ani) cu pivoții echipei naționale a acestei țări.

Muntenegru a dispus de Ucraina, scor 75-62. Meciul a fost controlat de către ex-iugoslavi. Ei au beneficiat de 12 puncte din partea naturalizatului Tyrese Rice, respectiv 8 puncte și 8 recuperri din partea lui Nikola Vucevic.

Israel a depășit Ungaria, scor 85-70, într-un meci desfășurat la Varșovia. Omri Casspi a totalizat 17 puncte pentru învingători. Hanga Adam a totalizat 17 puncte, iar Rosco Allen a terminat cu 14 pentru maghiari.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.