Înfrângeri pe linie pentru echipele românești în arena internațională

millage

Seară neagră pentru baschetul românesc. Trei echipe angrenate în EuroChallenge și una în Liga Balcanică au suferit înfrângeri pe linia în cursul zilei de marți (11.11).

În ordine cronologică, U BT Cluj-Napoca a intrat prima în arenă, primind vizita lui Trabzonspor Medical Park, într-un meci contând pentru etapa a 2-a în FIBA EuroChallenge. A fost primul meci de baschet oficial disputat în noua sală polivalentă din localitate. Turcii s-au impus la prelungiri, după ce au revenit în timpul regulamentat. Rezultatul final a fost de 81-80. La capătul timpului regulamentar tabela de marcaj indica egalitatea: 70-70.

Sean Marshall, MVP-ul primei etape în EuroChallenge, a egalat situația pe tabela de marcaj cu 19 secunde înaintea epuizării timpului de joc din sfertul al 4-lea. Millage a avut șansa victoriei pentru U BT Cluj, dar el a fost imprecis. Americanul lui U BT Cluj a irosit o aruncare liberă în prealabil. În sfertul decisiv s-au consemnat opt schimbări la conducere și cinci situații de egalitate.

Dwight Hardy a bifat 27 puncte pentru învingători. Turcii au avut alți patru jucători cu peste zece puncte, printre ei numărându-se și Dee Bost, autor a 10 puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive și 3 intercepții. Curtis Millage a avut 21 puncte, 6 recuperări, Darius Hargrove a adăugat 19 puncte, iar Mihai Silvășan a reușit 16 puncte și 4 pase decisive pentru U BT Cluj.

Echipa pregătită de către Dorin Pintea suferă al 2-lea eșec în Grupa F. Pentru Trabzonspor este a 2-a victorie în competiție.

Energia Târgu-Jiu a pierdut în manieră incredibilă meciul cu Egis Kormend, în cadrul Grupei B. Rezultatul final a fost de 77-76 în favoarea echipei maghiare.

Michal Kremen a înscris un coș de trei puncte cu două minute înainte de finalul jocului. Reușita cehului a dus scorul la 76-71 în favoarea gorjenilor. Avea să fie ultima modificare a tabelei de marcaj în dreptul oaspeților acestei partide. A urmat o triplă semnată Ryan Richards. Pivotul britanic a egalat apoi cu o acțiune din interiorul spațiului de trei secunde. cu 47 secunde înainte de final. El a irosit libera suplimentară acordată, dar tot maghiarii au înscris ultimul punct, cu 15 secunde înainte de final, când au transformat o aruncare liberă din cele două acordate. Energia Târgu-Jiu a pierdut trei posesii în ultimele 67 secunde de joc efectiv. Două au fost opera lui Nemanja Milosevic, iar una a fost o abatere de 24 secunde.

Rolland Torok a fost titularizat în formația maghiară. El a avut o prestație impresionantă. În doar 16 minute de joc, Roli a izbutit 7/9 la aruncările din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 16 puncte. Orădeanul a adăugat 4 recuperări (două ofensive) pentru formația învingătoare. Cătălin Vlaicu a avut o prestație excelentă. El a totalizat 18 puncte și 5 recuperări în 22 minute de joc pentru Energia. Porter Troupe a adăugat 14 puncte, iar Michal Kremen a totalizat 11 puncte și 6 recuperări.

Energia are 1-1 în Grupa B. În schimb, Kormend are 2-0!

Seara la nivel de EuroChallenge pentru participantele din România s-a terminat chiar mai dezamăgitor. După două eșecuri la limită pentru Cluj și Târgu-Jiu, a urmat înfrângerea la scor suferită de CSM-U Oradea în propriul fief. Vicecampioana României a pierdut cu Avtodor Saratov, scor 74-101.

A fost un meci în care Oradea a resimțit din nou absența unei rezerve cu experiență la poziția 5. Totodată, echipa din Rusia a beneficiat de un ritm de joc excelent, impus de Courtney Fortson și susținut de o întreagă echipă extrem de solidă din punct de vedere atletic. Meciul s-a rupt pe parcursul primei reprize, mai exact pe fondul unui parțial de 2-28 consemnat între minutele 6 și 15. Formația pregătită de către Cristian Achim a înregistrat un număr de 21 posesii pierdute și a fost dominată la recuperare (30-41, cu 6-12 la cele ofensive). Nu mai puțin important a fost raportul reușitelor din spatele semicercului (5-12).

Daniel Dillon a revenit după o entorsă ce l-a ținut departe de teren preț de 12 zile. Australianul a avut 23 puncte și 6 recuperări, fiind secondat de către Marcus Hatten, Radovan Markovic și Ante Krapic, toți cu câte 12 puncte. În replică, atleticul Micah Downs a izbutit 21 puncte, iar Courtney Fortson a bifat 16 puncte, 8 pase decisive, 7 recuperări și 3 intercepții pentru învingători.

CSM-U Oradea ajunge la 0-2 în Grupa D. În schimb, rușii au 2-0 la general.

SCM U Craiova a pierdut la nivelul Ligii Balcanice cu scorul de 81-85, pe terenul formației muntenegrene Mornar Bar. Meciul a fost decis pe final, după o primă jumătate încheiată la egalitate, scor 36-36. Ex-iugoslavii au câștigat sferturile 3 și 4 la diferențe de câte două puncte.

Zoran Krstanovic a avut 17 puncte, Cătălin Petrișor a avut o contribuție majoră – 15 puncte (4/4 la trei puncte), respectiv Travis Bureau a terminat cu 11 puncte și 7 recuperări pentru SCM U Craiova. De notat că Nikola Vucurovic a avut 1/12 la aruncările din spatele semicercului. În replică, Miroslav Damjanovic a totalizat 22 puncte, 5 pase decisive și 5 intercepții. Alți trei jucători au înscris între 16 și 18 puncte pentru Mornar Bar.

După acest meci, Craiova ajunge la 0-3 în Grupa B. Mornar are 2-2.

La capătul unei seri în care baschetul românesc a înregistrat patru înfrângeri putem doar să remarcăm evoluțiile curajoase pentru Roli Torok, în contul lui Kormend, respectiv Cătălin Vlaicu, în cel al Energiei.

Foto: Nagy Melinda (FIBA Europe)

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Înfrângeri pe linie pentru echipele românești în arena internațională

  • Rusine pt echipa oradeana. O prestatie penibila, o contunuare a ceea ce se intampla in campionat. Din echipa cu cea mai buna aparare, in campionat, in sezonul trecut a ajuns o echipa de jaloane. Nu stiu ce buget au in acest sezon, probabil semnificativ mai mare fata de cel din sezonul trecut dar lotul actual si mai ales atitudinea jucatorilor nu se ridica la nivelul asteptarilor. ” Politica pasilor marunti ” se poate aplica pana la un anumit nivel apoi trebuie trecut la Politica PERFORMANTEI.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.