Informații despre cinci jucători ai generației 1999

Patru componenți ai echipei naționale U18 masculin a României care a participat la Campionatul European Divizia B de la Tallin, Estonia, se antrenează în aceste zile cu formații din primul eșalon baschetbalistic al țării. Este vorba despre patru jucători născuți în anul 1999 și care sunt legitimați la ACS 4Sports Agronomia București. Ei se vor întoarce la echipa de club, alături de care vor juca în următoarea ediție de campionat la U20 masculin și în Liga 1 masculin.

Cei patru sunt testați de patru echipe prim divizionare. Aceștia participă în paralel la ședințe de încărcare fizică, precum și la antrenamente cu tema baschet.

Edy Petrescu se află în cantonamentul echipei U-BT Cluj-Napoca, la Cheile Grădiștei. Înalt de 2.01 metri, Edy este jucător de poziția 4-5. El a avut medii de 4.9 puncte, 3.3 recuperări și 0.6 pase decisive pe partidă la Campionatul European U18 masculin Divizia B de la Tallin.

Christian Chițu s-a alăturat echipei CSM CSU Oradea în cantonamentul de la Debrecen (Ungaria). Înalt de 2.00 metri, jucătorul oririnar din Timișoara evoluează la poziția 3. El a avut medii de 5.4 puncte, 1.6 recuperări și 1.3 pase decisive la turneul amintit din Estonia.

Tudor Fometescu se pregătește alături de SCM Universitatea Craiova. Înalt de 1.93 metri, fiul lui Claudiu, fost jucător în primul eșalon al României preț de două decenii și component al echipei naționale, Tudor este fundaș. El a avut medii de 7.8 puncte, 3.6 recuperări și 1.8 pase decisive pe partidă la Campionatul European U18 masculin Divizia B de la Tallin.

Sabin Cristoveanu participă la cantonamentul lui BCM U Pitești. Acesta măsoară 1.80 metri și este conducător de joc. El a avut medii de 2.4 puncte, 2.6 recuperări și 1.9 pase decisive pentru naționala U18 masculin a României la Tallin.

Cel de-al 5-lea este Dragoș Diculescu. Acesta s-a alăturat Stelei CSM EximBank București. Înalt de 1.96 metri, jucătorul amintit evoluează la poziția 3. El sosește de la Știința București, alături de care a devenit campion al României la U20. La Campionatul European U18 Divizia B de la Tallin, Diculescu a avut medii de 7.4 puncte, 4.9 recuperări și 2.0 pase decisive.

Din lotul U18 al României, Lucas Tohătan face parte din lotul lui BC SCM Timișoara. El a jucat deja în primul eșalon al României.

Botond Solyom evoluează la Vasas Academy, în Ungaria. În fine, Dimitri Georgiadis și Victor Mureșan evoluează în Statele Unite ale Americii.

Foto: www.u-bt.ro, sportuldoljean.ro, BCM U Pitești (Facebook)

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Informații despre cinci jucători ai generației 1999

  • La juniori Edy PETRESCU joaca pozitia 4-5, iar Dragos DICULESCU a jucat 2 pina acum. Mult succes tuturor celor 5 jucatori.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.