S-a încheiat faza grupelor în concursul de baschet 3×3 la Jocurile Europene de la Baku

Echipa masculină de baschet 3×3 a repurtat o victorie, iar cea similară feminină a bifat două succese în faza grupelor la Jocurile Europene de la Baku în această disciplină. Cele două echipe ale României și-au aflat adversarii din optimile de finală ale concursului de baschet 3×3 ale ediției inaugurale la Jocurile Europene.

În primul meci al zilei a 2-a, compatrioții noștri ai depășit Israel cu scorul de 21-16. Partida a fost bogată în realizări pe tabela de marcaj, dovadă fiind faptul că partida s-a încheiat în mai puțin de opt minute de joc efectiv, tricolorii atingând borna 21 în dreptul punctelor marcate.

Cătălin Vlaicu și Bogdan Popescu au înscris câte șapte puncte, Angel Santana a adăugat 5, iar Cristian Crăciun a terminat cu 2 reușite. De cealaltă parte, Yoad Bet Yosef a avut 9 puncte pentru Israel.

În cel de-al 2-lea meci al zilei, România s-a duelat cu redutabila și experimentata echipă a Sloveniei. Rezultatul final a fost de 10-15, la capătul unei partide în care ex-iugoslavii au avut mai mereu inițiativa pe tabela de marcaj.

Cătălin Vlaicu a înscris șase puncte, Angel Santana a adăugat 2, iar Cristi Crăciun și Bogdan Popescu au avut câte o reușită. De cealaltă parte, Jure Erzen a reușit 7 puncte pentru Slovenia.

România a încheiat faza grupelor pe locul al 3-lea, cu o victorie din trei meciuri disputate. Astfel, în optimile de finală, compatrioții noștri se duelează cu Cehia. Meciul se dispută joi (25.06), în jurul orei 14:30.

Feminin

România a depășit Rusia cu scorul 21-16 în primul meci disputat în cadrul zilei a 2-a. A urmat victoria înaintea limitei de zece minute de joc în confruntarea cu Israel, scor 21-9.

Astfel, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Andra Haas și Anca Șipoș au încheiat faza grupelor cu un bilanț general de două victorii și o înfrângere. Eșecul s-a consemnat în ziua inaugurală, scor 12-14, în compania Lituaniei. Chiar și așa, România s-a calificat în fazele eliminatorii ale competiției în calitate de câștigătoare a grupei.

Compatrioatele noastre se vor duela cu Slovacia Grecia în optimile de finală. Partida se dispută joi (25.06), cu începere de la ora 14:00.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.