Începe show-ul!

NBA: All Star Game-Jam Session

Marți (28.10), sau dacă vreți noaptea de marți spre miercuri, consemnează startul oficial al sezonului competițional 2014/15 în liga profesionistă nord-americană de baschet masculin. Cea mai puternică ligă de pe planetă demarează cu faza regulată.

După o vară încărcată de evenimente, atât pe piața transferurilor de jucători, cât și pe băncile tehnice sau în management, lucru complet de o serie de accidentări nedorite, un nou titlu mondial pentru echipa SUA, dar și un zvon destul de realist cu privire la posibilitatea unui nou conflict de muncă între sindicatul jucătorilor și patronat – programat pentru anul 2016, baschetul revine în prim plan.

Cunoscându-i pe americani și știindu-le stilul, toate cele întâmplate în offseason (adică atunci când nu se joace baschet la nivel de NBA) vor rămâne în umbră. Prim planul va fi acaparat de echipe, de jucători, de antrenori, de meciuri…de baschet.

Știrea verii a venit din partea lui LeBron James. Acesta s-a întors în Cleveland, acolo unde a fost construită o echipă care nu va arăta precum o grupare clasică de NBA. Noul antrenor David Blatt va limita minutele de joc ale lui LeBron și va miza mai mult, măcar în sezonul regulat, pe forța grupului. Totodată este de urmărit debutul antrenorului care a petrecut un sfert de secol în Europa, acolo unde a devenit o legendă a băncii tehnice.

Chiar dacă nu constituie neapărat o știre, trebuie evidențiat faptul că San Antonio Spurs a rămas aproape intactă față de echipa care a strălucit pe tot parcursul sezonului precedent și a spulberat pe Miami Heat în finala competiției. Texanii mizează în continuare pe tridenul Parker – Ginobili – Duncan. Acesta va fi ajutat de baschetbaliști precum Leonard, Diaw și acei jucători care au contribuit gruparea lui Gregg Popovich să cucerească al 5-lea titlu NBA din istorie.

Cu certitudine la startul noului sezon competițional San Antonio și Cleveland se numără printre principalele favorita la câștigarea celor două conferințe. Pe de altă parte, Conferința Vest rămâne una senzațională, cu echipe extrem de spectaculoase și de potente. Practic nivelul ridicat din Vest va ajuta foarte mult echipa care va ajunge să dispute finala în raport cu reprezentanta Estului, acolo unde există un număr foarte limitat de echipe cu adevărat capabilă să emită pretenții la disputarea finalei.

Echipe precum LA Clippers, Oklahoma City Thunder, Dallas Mavericks, Houston Rockets, Chicago Bulls, Miami Heat și nu numai pot emite pretenții în sezonul competițional 2014/15. Rămâne de văzut cum se vor comporta echipe de veterani precum Brooklyn Nets, dar și formații pregătite de antrenori debutanți care formează grupuri redutabile pentru Golden State Warriors și New York Knicks sunt de urmărit. Nici echipe de talia lui Washington Wizards sau Portland Trailblazers nu pot fi omise.

Pe de altă parte, așteptăm cu interes revenirile lui Derrick Rose și Kobe Bryant. De asemenea, este de urmărit modul în care se va întoarce Kevin Durant după operația la picior. În ceea ce privește reprezentanții Europei, vă invităm să acordați atenție lui Brooklyn Nets, echipă ce are în componență patru sportivi de pe bătrânul continent, dar și debutul lui Nikola Mirotic respectiv al lui Kostas Papanikolaou. Amândoi fac parte din echipe puternice și par să aibă un rol important la Chicago Bulls respectiv Houston Rockets. Alături de Tony Parker, între starurile europene ale NBA-ului vom continua să urmărim cu deosebită atenție activitatea lui Dirk Nowitzki și Pau Gasol. Nu mai puțin important este rolul lui Marc Gasol și cel puțin până la revenirea lui Durant ne putem imagina niște sarcini suplimentare pentru Serge Ibaka.

Similar sezoanelor anterioare, liga profesionistă nord-americană poate fi urmărită în transmisiune directă la Dolce Sport. Potrivit informațiilor noastre în prima parte a stagiunii vor fi televizate meciuri în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, respectiv în cursul serii de duminică (sau a nopții de duminică spre luni). Tandemul Cosmin Petrescu – Robert Cristea va face tot posibilul pentru a vă oferi toate noutățile din liga nord-americană. În plus, Dolce Sport va avea o emisiune special dedicată ligii nord-americane.

Programul meciurilor din ziua inaugurală:

New Orleand Pelicans vs Orlando Magic
San Antonio Spurs vs Dallas Mavericks
Los Angeles Lakers vs Houston Rockets

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.