Înaintea Meciului 5 dintre CSU Sibiu și BC Mureș

Meciul 5 al seriei dintre CSU Sibiu și BC Mureș, contând pentru primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17, se dispută marți (25.04), cu începere de la ora 19:00, la Sala Transilvania din Sibiu. Jocul va fi transmis în direct la DigiSport.

A fost o serie cu multe întâmplări. Este limpede că se joacă extrem de fizic, lupta nu are prea multă calitate prin prisma jocului colectiv. Fiecare a încercat să-și impună stilul și se pare că Sibiul a avut mai mult câștig de cauză în această privință, fiind echipa mai atletică și mai agresivă. Pe de altă parte, Mureșul dispune de mai multă experiență și valoare individuală.

Lipsurile în ofensivă ale Sibiului sunt contrabalansate de un nivel defensiv precar pentru Mureș. Lipsa de productivitate a lui Kevin Hardy de la semidistanță, distanță și linia de pedeapsă este echilibrată de circulația modestă a mingii pe ofensiva alb-albaștrilor.

Modul ultra agresiv în care se apără CSU Sibiu în spațiul de trei secunde, acolo unde este aglomerație de fiecare dată când mingea se îndreaptă spre coș, a fost cheia succesului în acest sezon pentru galben-albaștri. Aceștia vor depune un efort colosal pentru a-și impune punctul de vedere. Mureșul va încerca, așa cum îi este mentalitatea, să înscrie mai mult decât adversarul. Pentru a putea, trebuie să deschidă jocul foarte bine.

Iată câteva dintre argumentele celor două formații:

CSU Sibiu

1. Avantajul terenului propriu (13-3 în partidele de acasă și publicul).
2. Apărarea.
3. Calitatea fizică și atletică (de unde rezultă tranziția ofensivă și recuperarea).
4. Dorința de afirmare.

BC Mureș

1. Experiența superioară (ca și club în ultimii ani, dar și individual).
2. Abilitatea de a puncta de la mare distanță.
3. Calitatea individuală.
4. Opțiuni mai multe (greu să afirmam că are o rotație mai lungă, dar dispune de mai multe opțiuni la jucătorii români).

CSU Sibiu are câțiva jucători care au trecut prin fazele superioare sau au jucat meciuri decisive în playoff-ul Ligii Naționale în trecut. Este vorba despre Chris Cooper, Boris Lalovic, Bogdan Popescu și Igor Mijajlovic. BC Mureș dispune de mai mulți astfel de jucători. Printre ei se numără Laci Lazar, Szabolcs Santa, Dalibor Djapa, Radovan Markovic, Goran Martinic, Dani Popescu și Dragoș Andrei. Evident, fiecare dintre aceștia a avut rolul său, fie mai important sau mai puțin.

În avancronica acestei serii am precizat că avantajul terenului propriu va face diferența. Consider în continuare că acest lucru va fi decisiv. Vom vedea însă în cursul serii de marți (25.04).

Mai multe despre seria CSU Sibiu vs BC Mureș puteți lectura AICI.

Foto: Csaba Toth / www.bcmures.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.