Igor Kokoskov a preluat echipa națională a Sloveniei

Igor Kokoskov a fost numit în funcția de antrenor al echipei naționale a Sloveniei. Acesta preia funcția de la Jure Zdovc.

Originar din Banatski Brestovac, Kokoskov este un antrenor sârb cu cetățenie americană. El are o activitate de 17 ani în baschetul nord-american. Totodată are experiență ca antrenor în sportul cu mingea de pe bătrânul continent la nivel juvenil, respectiv în baschetul internațional la nivel de seniori. El a început activitatea de antrenor la vârsta de doar 24 ani, după ce a fost nevoit să renunțe la o carieră promițătoare din cauza unor leziuni serioase ca urmare a unui accident rutier.

În prezent, Kokoskov ocupă funcția de antrenor asistent al lui Utah Jazz. În trecut, sârbul a colaborat cu LA Clippers, Detroit Pistons, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers, Orlando Magic în NBA, respectiv Missouri în NCAA. În baschetul european, antrenorul în vârstă de 44 ani a lucrat la OKK Belgrad și Partizan Belgrad, respectiv la echipa națională a Georgiei, pe care a condus-o între 2008 și 2015.

Printre rezultatele obținut de Kokoskov se numără titlul NBA din anul 2004, alături de Detroit Pistons, respectiv participarea la EuroBasket 2011, 2013 și 2015, unde a obținut locurile 11, 17 și 15. Tehnicianul ex-iugoslav a condus Georgia spre promovarea în primul eșalon al baschetului european în anul 2009, perioadă în care echipele naționale erau repartizate, pe criterii valorice, în două divizii.

Ultimul meci oficial al lui Kokoskov în funcția de antrenor principal al Georgiei s-a consemnat în optimile de finală ale EuroBasket 2015, când a pierdut meciul cu Lituania, scor 81-85.

Kokoskov este, alături de Aleksandar Dzikic, unul dintre cei mai promițători tineri antrenori ai Serbiei.

Slovenia a fost eliminată în optimile de finală ale EuroBasket 2015 de Letonia, scor 73-66. În urma acestui eșec, slovenii au irosit orice șansă de a fi prezenți la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în concursul de baschet masculin.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.