Hristu Șapera participă, în calitate de expert, la un camp de baschet 3×3 în Ungaria

În așteptarea deciziei cu privire la includerea baschetului 3×3 între disciplinele olimpice, lucru la care un grup de români a contribuit din plin de-a lungul ultimilor mai bine de zece ani, un nume important al acestei discipline continuă să aducă un plus de imagine României în domeniul amintit. Este vorba despre Hristu Șapera, antrenorul principal al lui BCM U Pitești.

Fost campion al României de 1 la 1, participant pe Insula Alcatraz la Campionatului Mondial 1 la 1, participant în diferite concursuri de streetball, fie că vorbim despre baschet 3×3 ori 5×5, antrenor al primei echipe românești de baschet (3×3) care a câștigat un titlu mondial în sportul cu mingea portocalie, Hristu Șapera este extrem de apreciat la nivel internațional pentru contribuția pe care a avut-o în streetball.

Acesta a performat atât ca jucător, cât și ca antrenor în disciplina ce în data de 9 iunie 2017 ar putea să devină olimpică. El se potrivește perfect modelului urmărit de FIBA pentru a continua dezvoltarea acestui fenomen.

Șapera a fost invitat, din postură de expert, la un camp de baschet 3×3, organizat în perioada 9-11 iunie anul curent la Szolnok, Ungaria. El va vorbi celor prezenți despre cele mai importante elemente existente în prezent în această disciplină și ce anume face diferența între baschetul 3×3 și cel 5×5, dar mai ales ce poate să aducă avantaje sau să facă diferența între echipele specializate pe jocul 3×3 și specificul său și formațiile care nu se antrenează special pentru acest gen de exercițiu.

La campul organizat în țara vecină participă patru echipe naționale. Evenimentul se va încheia cu un turneu între formațiile care vor participa la acest camp.

Așadar, o dovadă suplimentară cu privire la faptul că românii au un impact deosebit, în toate aspectele baschetului 3×3 – organizatoric (Sport Arena Streetball), antrenorat (Hristu Șapera), respectiv jocul propriu-zis (multiplele performanțe obținute, incluzând un titlu continental la nivel de seniori).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.