Houston și Washington revin pe final, se desprind la 2-0 în primul tur al playoff-ului NBA

Primul tur al playoff-ului NBA a continuat noaptea trecută cu Meciul 2. Gazdele s-au impus în fiecare dintre ele, desprinzânu-se la scorul general de 2-0.

Cel mai disputat duel s-a consemnat în Texas. Acolo unde Russell Westbrook a avut o nouă prestație colosală, insuficientă însă pentru Oklahoma City Thunder.

HOUSTON, TX – APRIL 19: James Harden #13 of the Houston Rockets goes up for a shot against the Oklahoma City Thunder during Game Two of the Western Conference Quarterfinals of the 2017 NBA Playoffs on April 19, 2017 at the Toyota Center in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images)

Houston Rockets au realizat un parțial de 10-0 pe parcursul secvenței decisive din confruntarea cu Oklahoma City Thunder pentru a se impune cu scorul de 115-111. Texanii au rupt echilibrul cu acel parțial, început cu trei minute înainte de final, la care au contribuit Eric Gordon, Patrick Beverley și James Harden, în așa fel încât de la situație de egalitate s-a ajuns la 114-104.

OKC Thunder au dominat la recuperare ofensivă (17-5), dar Rockets au fost din nou foarte productivi de la mare distanță (11 coșuri de trei puncte). De asemenea, Houston a avut un plus de 7.5 procente la aruncările din acțiune.

A fost un meci în cadrul căruia Houston a beneficiat de un aport consistent din partea unității a 2-a. Este vorba despre 50 puncte pe mâinile lui Nene, Eric Gordon și Lou Williams. Primul a avut 7 puncte, al 2-lea a terminat cu 22, iar cel din urmă a încheiat cu 21 puncte marcate.

James Harden a contabilizat 35 puncte, 8 pase decisive, iar Patrick Beverley a reușit 15 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători.

Russell Westbrook a terminat cu 51 puncte, 13 pase decisive, 10 recuperri, 4 intercepții. Andre Roberson l-a secondat cu 12 puncte și 8 recuperări (7 ofensive).

Washington Wizards a revenit pe finalul unul meci ce a cuprins mai multe schimbări la conducere pentru a se impune din nou în fața Atlantei Hawks. Scorul final a fost de 109-101.

Echipa lui Mike Budenzolher a câștigat primul sfert la limită, dar Washington a trecut în avantaj, scor 51-43, după 24 minute de joc efectiv. Ofensiva oaspeților a strălucit în sfetul al 3-lea, pe care Atlanta l-a încheiat în avantaj, scor 78-74. Cele două echipe s-au succedat de șapte ori la conducere în sfertul decisiv, însă meciul s-a terminat cu un parțial de 18-7 în favoarea amfitrionilor.

John Wall a avut 32 puncte, 9 pase decisive, 5 recuperări, Bradley Beal a adăuat 31 puncte, 3 intercepții, iar Marcin Gortat a bifat 14 puncte, 10 recuperări, 5 capace și 3 pse decisive pentru formația învingătoare. În replică Paul Millsap a reușit 27 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, Dennis Schroder a adăugat 23 puncte, 6 pase decisive, iar Tim Hardaway a încheiat cu 19 puncte pentru oaspeți.

Seriile se mută la Oklahoma City și Atlanta.

Foto: nba.com/rockets

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.