Henry Domercant a semnat cu U-BT Cluj-Napoca

Henry Domercant este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca. Americanul cu cetățenie bosniacă, în vârstă de 36 ani, a semnat un contract cu campioana în exercițiu a României.

Înalt de 1.96 metri, Domercant este un jucător clasic de poziția 2. Principala sa calitate este aruncarea de la distanță și semidistanță, fiind un shooter de excepție, care a acumulat șapte sezoane la nivel de Euroligă, respectiv participarea la două ediții ale EuroBasket.

Domercant a jucat 149 meciuri la nivel de Euroligă, fiind titularizat în 95 dintre ele. A jucat pentru Efes Istanbul, Olympiacos Pireu, Montepaschi Siena, Unics Kazan și Galatasaray Istanbul. Are medii pe carieră de 11 puncte, 2.6 recuperări, 1.1 pase decisive și 1.0 intercepții pentru 9.5 la eficiență.

Procentajul pe carieră la aruncările de trei puncte este de 42%. Cu 258 coșuri de trei puncte marcate, Henry se situează pe locul 20 în ierarhia celor mai buni shooteri din istoria Euroligii masculine sub egida ULEB.

Domercant nu a mai jucat în Europa din anul 2015. Ultimul său angajament a fost în 2016, astfel încât el revine după o absență de un sezon. Are 14 sezoane în baschetul profesionist. În pofida acestui aspect, legitimarea lui Henry Domercant în România constituie unul dintre cele mai importante transferuri din istoria Ligii Naționale și probabil este cel mai răsunător nume de jucător străin recrutat vreodată de formația din Cluj-Napoca. O nouă dovadă a potențialului și resurselor pe care gruparea din Cluj-Napoca le are în baschetul românesc actual.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Henry Domercant a semnat cu U-BT Cluj-Napoca

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.