Hapoel Ierusalim este noua campioană a Israelului

Hapoel Ierusalim este noua campioană a Israelului. Formația antrenată de către Simone Pianigiani a triumfat în finala competiției, desfășurată joi (15.06), în compania lui Maccabi Haifa, scor 83-76.

Jocul a fost decis în secvența a 3-a, pe parcursul căreia s-a consemnat un parțial de 24-11 în favoarea lui Hapoel. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 41-41, după două sferturi radical diferite prin prisma productivității ofensive a celor două formații (14-13 în primul act, 27-28 în cel de-al 2-lea). Formația din Haifa a redus din deficit în sfertul decisiv, însă a fost insuficient pentru a răsturna situația pe tabela de marcaj.

Jerome Dyson a totalizat 30 puncte, 6 recuprări, 5 pase decisive pentru formația învingătoare. El a fost desemnat MVP al finalei.

Curtis Jerrells a adăugat 21 puncte, 5 pase decisive, iar Tarence Kinsey a terminat cu 19 puncte, 5 recuperări pentru învingători. În replică, Gregory Vargas a avut 30 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, alți doi jucători marcând peste 10 puncte pentru Maccabi Haifa.

Hapoel Ierusalim a devenit campioană în Israel după ce s-a clasat pe locul al 3-lea în sezonul regulat. Echipa antrenată de Simone Pianigiani a fost condusă cu 2-0 în seria cu Ironi Naharyia, în sferturile de finală, pentru a reveni și a se impune cu 3-2 la general. Apoi, în semifinale a învins pe Maccabi Rishon LeZion, campioana din 2016, cu scorul de 93-76.

Așadar, Hapoel a câștigat ultimele cinci meciuri oficiale disputate în sezonul 2016/17. Această stagiune a cuprins și un parcurs solid în EuroCup, acolo unde a avansat până în semifinale, fiind învinsă cu 2-1 de Valencia Basket.

În plus, Hapoel a câștigat Cupa Ligii Israelului și a pierdut finala Cupei Israelului. Așadar, două trofee, o a 3-a finală disputată și o semifinală în cupele europene, este bilanțul lui Simone Pianigiani în sezonul 2016/17.

Acesta este cel de-al 2-lea titlu din istoria lui Hapoel. Primul data din urmă cu doi ani.

Hapoel Ierusalim va participa în ediția 2017/18 a EuroCup. Maccabi Tel-Aviv va juca în Euroligă. Foarte probabil, Maccabi Haifa va participa în Basketball Champions League.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.