Grecia și Israel dispută finala Campionatului European U20 masculin Divizia A 2017

Finală inedită la U20 masculin Divizia A. Marile favorite, tradiționale forțe ale baschetului juvenil din Europa, Spania și Franța au fost spulberate în penultimul act al Campionatului European găzduit în Insula Creta.

După o revenire senzațională, reușită în sferturile de finală cu Lituania, naționala Greciai a surclasat Spania cu scorul de 77-56. Vasileios Charalampopoulos a totalizat 19 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări pentru formația învingătoare.

În schimb, Israel continuă parcursul fără greșeală la acest eveniment. În semifinale a învins Franța cu scorul de 74-52. Daniel Koperberg a totalizat 27 puncte, 9 recuperări, iar Tamir Blatt – fiul lui David Blatt – a contabilizat 14 pase decisive pentru învingători.

Grecia revine în finală după ce în urmă cu un an a promovat în eșalonul de elită al Europei la U20 masculin. Este a 5-a finală din istorie pentru eleni, care încearcă să obțină al 3-lea titlu continental la acest nivel de vârstă.

În schimb, Israel pătrunde pentru a 3-a oară în finală la U20 masculin. Primele două au fost pierdute cu Slovenia, în 2000, respectiv 2004.

Este prima finală din istorie la U20 masculin ce opune Grecia și Israel.

Este cert că Letonia și Cehia au retrogradat din primul eșalon. A 3-a retrogradată va fi stabilită în confruntarea ce opune pe Slovenia și Italia. Învinsa va fi retrogradată.

Reamintim că România a obținut promovarea în eșalonul de elită, alături de Croația. Cel de-al 3-lea loc va fi obținut de învingătoarea finalei mici a Diviziei B, găzduită la Oradea, ce opune Marea Britanie și Rusia.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.