Grecia învinge și se califică, Georgia pierde și este la mâna Israelului

Grecia s-a calificat în optimile de finală ale EuroBasket 2017. Elenii au depășit Polonia, scor 95-77. Jocul a fost mai echilibrat decât indică rezultatul final.

Echipa antrenată de către Constandinos Missas a realizat un parțial de 25-10 în secvența decisivă. De altfel, Grecia a avut și un sfert al 2-lea excelent, în cadrul căruia a reușit un parțial de 26-14.

Polonia s-a desprins la 29-23 în primul act, pentru ca la jumătatea partidei să se vadă condusă cu șase lungimi, pentru ca la intrarea în sfertul al 4-lea scorul să fie de 70-67 în favoarea elenilor.

Kostas Sloukas a totalizat 26 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Nick Calathes a adăugat 24 puncte, 10 pase decisive, Georgios Printezis a terminat cu 14 puncte, 10 recuperări, iar Ioannis Bourousis a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru învingători. Damjan Kulig a replicat cu 26 puncte, 7 recuperări pentru Polonia.

În urma acestui rezultat, Grecia are 2-3 la general și se va clasa pe locul al 4-lea în Grupa A. Elenii se duelează cu Lituania în optimile de finală.

În schimb, Polonia a ajuns la 1-4 la general și se va clasa pe locul al 5-lea, ratând calificarea între primele 16 echipe ale Europei.

În Grupa B, Italia a învins Georgia cu scorul de 71-69, după ce a irosit un avantaj de zece puncte, deținut cu cinci minute înainte de final. Un parțial de 13-2 a avut formația gruzină la conducere, scor 68-67, însă Daniel Hackett a adus naționala Italiei definitiv la conducere cu o reușită de două puncte.

Marco Belinelli a avut 15 puncte, Luigi Datome adăugat 14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Pietro Aradori a terminat cu 12 puncte, 7 recuperări pentru Italia. În replică, naturalizatul Michael Dixon Jr a avut 29 puncte, 4 intercepții pentru Georgia.

În urma acestui rezultat, Italia are 3-2 la general și se va clasa pe locul al 3-lea în Grupa B. Astfel, echipa lui Ettore Messina se va duela cu Finlanda în optimile de finală ale EuroBasket.

În schimb, Georgia are 2-3 la general și depinde de rezultatul meciului dintre Ucraina și Israel, ultimul din Grupa B. Dacă Ucraina învinge, atunci această formație se va califica. În schimb, un succes al Israelului va califica naționala Georgiei. Locul 4 din Grupa B se va duela cu Slovenia în optimile de finală.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.